måndag 5 augusti 2019

ÖSK värda segern

Det blir alltid händelserikt när ÖSK tar emot IFK Göteborg, så ock ikväll. Vid pressläktaren innan matchen sa jag "det blir fyra mål ikväll", mest med tanke på att ÖSK gjort just fyra mål de senaste två matcherna. Nu blev det ju också fyra mål, tillsammans i och med 2-2.

Det var alltså bäddat för ett klassikermöte och man har sett många olika duster mot Änglarna genom åren. År 1970 var ju deras supportrar inga änglar precis, i Sveriges första huliganmatch. Jag har varit med om att ÖSK legat under med 0-4 i paus, och rasande gått därifrån. En annan match blev det också 0-4 och det var då det presenterades ett helt osannolikt mål. Jag tror det var 2007 och Andres Vasques satte höger fot bakom vänster och tryckte till bollen. Har aldrig förr eller senare sett ett sådant.

Men ÖSK har också gjort snygga mål mot IFK, minns bara Besaras uppvisning sommaren 2017. Det blev 4-2 och ett hattrick.

ÖSK kom till matchen ikväll från just hattrick, två stycken till och med. Först Rogics mot Falkenberg och sedan Carlos Strandbergs mot Helsingborg. Nu blev de bägge mållösa just ikväll, men kunde rada upp chanser.

Efter en trevande inledning med få målchanser kopplade ÖSK greppet om matchen efter en halvtimme. Det var en spelglädje som inte funnits tidigare, och det syntes att storsegrarna hade gjort verkan. ÖSK hade 1-0 inne och det var ytterst tveksamt om det var offside, som linjedomaren tyckte.

ÖSK var värt en ledning, men så kom kallduschen. En blixt från klar himmel då Robin Söder efter en tilltrasslad situation kunde prickskjuta in 0-1, bakom en skymd Oscar Jansson.

Nåväl, ÖSK lät sig inte nedslås  av det och tog tag i den andra precis som man avslutat den första. Man radade upp målchanser och Martin Broberg prickade ribban. En kvittering låg hela tiden i luften i anfall efter anfall.

Så kom då nästa kalldusch i den 63:e minuten, återigen genom Robin Söder - 0-2. Men starkt av hemmalaget att ändå inte ge upp och hoppet tändes verkligen i den 69:e minuten då ÖSK fick straff. Dock en dåligt lagd straff genom Martin Broberg och bollen gick över.

Vid det läget måste det känts oerhört tungt för Svartvitt. Att ha 0-2 i baken och en nyligen missad straff. Då krävs mental styrka och det hade ÖSK:arna. Utdelningen skulle komma i form av 1-2 av Jake Larsson i den 82:a och göteborgarna maskade och maskade. Målvakten gjorde sig till åtlöje genom att byta bollen vid utspark, och Nzuzi Toko blev varnad för maskning.

Därför kändes det så skönt att åtminstone någon rättvisa skipades, då Agon Mehmeti skickade in den sena kvitteringen när klockan stod på 93.14. Man ska inte gapa efter mycket, men visst var ÖSK egentligen värda segern.

Nu ser det ljust ut till bortamatchen mot Kalmar. Bara man behåller samma fokus som i de senaste matcherna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar