måndag 12 augusti 2019

Fjärde raka utan förlust

ÖSK fortsätter att undgå förlust. Efter vändningen mot Falkenberg var det nu ikväll fjärde raka, nu mot Kalmar borta. Liksom förra måndagen blev det en poäng, men denna gång var inte ÖSK lika överlägsna. Så 1-1 får väl bedömas som någorlunda rättvist.

Även ikväll fick ÖSK straff, vilket det blivit ett antal av den senaste tiden. Nu blev det dessutom två stycken. Fortfarande är det egentligen oklart vem som ska vara den förste straffläggare. Efter att Filip Rogic och Carlos Strandberg tidigare nätat klev i förra matchen Martin broberg fram, som ett tredje alternativ. När han då missade så blev återigen Strandberg kvalificerad när kvällens första straff skulle läggas efter 20 minuter av den andra halvleken. Dock missade Carlos och logiskt sett borde straff nummer två ha gått till Rogic. Men Carlos var envis och het, nu skulle den bara in efter den första missen. Och ett distinkt skott i målvaktens högra hörn var tillräckligt för att bollen skulle gå förbi, trots att han gick åt rätt håll.

Under veckan får väl Rogic, Broberg och Strandberg ha en intern straffuppgörelse på träning.  Först till fem straffmål bakom Oscar Jansson får kanske bli den fortsatta straffläggaren. Eller hur ska Axel Kjäll gå till väga? Men efter Strandbergs mål kommer kanske han ändå närmast ifråga.

Vid den första straffsituationen var det hands på en Kalmarspelare. Vid den andra var ÖSK:s Kevin Wright igenom på vänsterkanten och även om han kom för långt ut och målchansen egentligen var över, så ser man på reprisen tydligt att Kalmars målvakt Lucas Hägg Johansson är på och drar i ÖSK-foten. Det är tydlig kontakt och domaren dömde således rätt.

I den första halvleken var det egentligen bara två målchanser, en för vardera laget. Broberg hade ett rungande skott som räddades av en försvarare. Den bästa chansen hade istället Kalmar då York Rafaels nick är på väg att segla in i ett öppet mål, sedan Oscar Jansson missbedömt ett inlägg. På mållinjen dyker Martin Lorentzon upp som en räddande ängel, och det var fortfarande 0-0 i paus.

Kalmars kvittering med tio minuter kvar var ett läckert frisparksmål av Victor Elm. Ett sådant som vi ofta sett Nordin Gerzic göra.

ÖSK har fortfarande bra statistik mot Kalmar och har inte förlorat på de senaste sju mötena.