fredag 17 maj 2019

ÖSK övertygar inte

Nej, årets upplaga av ÖSK står inte att känna igen. För många brister i försvaret har gjort att baklängesmålen trillar in och då är det svårt att vinna matcher. Särskilt som det egna målskyttet också har gått trögt.

Personligen är jag tveksam till att Kevin Wright spelar i försvaret. Tycker nog att hans kvalitéer görs sig bättre högre upp i laget. I försvaret har det istället blivit för många tilltrasslade situationer.

Redan i inledningen av hemmamatchen mot IFK Norrköping var det kaos i ÖSK-försvaret och bollen gick som på ett flipperspel. Det betydde 0-1 redan efter tre minuter och vad värre var, IFK låg hela halvleken på för ett andra mål. ÖSK skapade blott några halvchanser, men var egentligen aldrig nära.

Man har hela tiden förstått att Norrköping är bättre än tabelläget och de spelade mer som ett lag som ska tillhöra det övre skiktet. Och ÖSK som ett lag som ska tillhöra det undre. Men det är bara att acceptera att årets upplaga inte håller för bättre, det blir att tampas med Falkenberg, Eskilstuna, Sirius, Helsingborg och Sundsvall.

Trots att ÖSK vann matchen innan derbymötet mot Peking så kom det bara drygt 5 000 till Behrn arena, denna soliga och fotbollsvänliga torsdagskväll. Normalt sett så borde det vara närmare det dubbla.

Nåväl, inledningen av andra var betydligt bättre från ÖSK:s håll och det resulterade nästan direkt, när Carlos Strandberg lyckades få in bollen efter en stolpretur. Men det var Norrköping som hela tiden kändes tyngre. 1-2 skulle följdriktigt komma sedan Jordan Larsson fick bollen i straffområdet helt omarkerad.