måndag 8 april 2019

ÖSK helt utspelat

ÖSK hade inte mycket att sätta emot i kvällens hemmamatch mot Djurgården. Det var klasskillnad, och 0-3 talar sitt tydliga språk. Antingen är Djurgården väldigt bra i år, eller också … Ja, man vågar knappt slutföra meningen.

ÖSK hade en hyfsad tiominutersperiod i slutet av första halvlek, efter att Djurgården dominerat stort. 0-1 kom ganska logiskt i den 28 minuten efter en stark period för bortalaget. Ett inlägg letade sig sedan ut till Aslak Fonn Witry som på distans kunde sätta bollen i nät. Norrmannen har ett ruskigt skott som han skulle visa fler gånger under kvällen.

Någon vidare skytt är egentligen inte ex-ÖSK:aren Astrit Ajdarevic, som testade några gånger utan lyckat resultat. Men hans passningsfot är bland de bättre i allsvenskan och den kommer Djurgården få mycket nytta av.

Andra halvlek började inte som den första slutade, d.v.s. med ÖSK-press. Nej, här var det DIF som tog över taktpinnen direkt. Man ville säkra och gjorde det också i den 71:a minuten genom Mohanedbuya Turay, fullt rättvist. ÖSK hade inte haft något i den andra vid det läget.

Witry skulle mot slutet helt punktera matchen genom sitt 0-3-mål.

Det bästa med fotbollskvällen var väl ändå att se Glenn Hyséns realityshow på Kanal 5. Inte för att man brukar följa den, men nu var han och barnen i Liverpool. Det var en höjdare och se den respekt han fortfarande har bland fansen där. En hotellägare hade till och med uppkallat och inrett ett av rummen efter Glenn. Inslaget från England hade gott kunnat få utgöra en längre del av programmet.

Här nedan en bild på Glenn när han var i Örebro och invigde en Panna football-anläggning. Länspostens utsände ingick i Glenns motståndarlag och fick på en riktig rökare … i magen på göteborgaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar