söndag 31 mars 2019

Snöplig ÖSK-förlust

När beskedet kom att ÖSK skulle få möta en nykomling så kändes det inte bra. Av gammal hävd och vana så brukar nykomlingarna alltid starta bra, för att sedan dala i slutet av säsongen. Så det hade därför varit bättre att få möta Falkenbergs FF i omgång 20 eller liknande, istället för i premiären.

Nåväl, ÖSK kämpade på för att bryta trenden, men inte bättre än till en ribbträff. Det hade väl varit ett kalasbyte när Jake Larsson kom in i den 76 minuten och bara sekunder senare fått göra mål. Istället knäade han bollen i ribban. Han var där fri med Falkenbergsmålvakten, men lyckades inte få kontroll på boll och ben.

Falkenberg hade också en ribbträff i den andra halvleken. Och i den 58 nådde Björkengren högst i en nickduell och lyckades få bollen stolpe in. Otagbart för Oscar Jansson, men Björkegren fick stå alldeles för ostörd. En försvarsmiss från ÖSK:s sida.

Egentligen hade 1-1 varit mest logiskt och rättvist i matchen, men det gäller förstås att göra mål. Det kan bli svårt för ÖSK att förpassa bollen över mållinjen i år, utan Kennedy och Besara.

Men okej, bara en match spelad och nu gäller det att hämta nya krafter till motståndet mot tuffa järnkamine den 8 april.

Det värsta är att ÖSK i omgång 3 har ytterligare en nykomling på bortaplan. De varvar alltså nykomlingar borta med huvudstadslag hemma. En kombination som tyvärr kan få Svartvitt att kamma noll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar