måndag 4 mars 2019

Mars är allsvenskans månad

Förr om åren var april den verkliga fotbollsmånaden då en längre tids fotbollstörstande kunde släckas. I år kör man igång redan i mars, om än den sista dagen i månaden. För den 31/3 är det äntligen allsvensk fotbollspremiär och ÖSK åker ner till Halland för att ta sig an Falkenbergs FF.

Faktiskt riktigt oroväckande, eftersom nykomlingar brukar inleda väldigt starkt. Men det har ju också kunnat vara Helsingborg, som lär vara snäppet värre, med svårforcerade Andreas Granqvist som mittlås i försvaret.

ÖSK får slicka såren efter den snöpliga cupsortin och nu inrikta sig på det verkligt fotbollsmässiga - allsvenskan. Det ska bli intressant att se vad Axel Kjäll kan åstadkomma med laget i år, nu när han blivit riktigt varm i kläderna.

En del intressanta nyförvärv har redan presenterat sig som Viktor Prodell och Jake Larsson. Vi hoppas att nygamle Martin Broberg kan komma i gammalt fint slag igen. Och att nyförvärvet från förra året Rodin Deprem kan blomma ut.

Degerfors gör också sin premiär söndagen den 31:a, borta mot Syrianska. Laget som för bara några år sedan låg i allsvenskan, lär vara på hugget direkt. Ett synnerligen svårt utgångsläge för rödvitt, ungefär samma som för ÖSK.

I damallsvenskan får KIF Örebro vänta ända till den 14 april innan serien drar igång med hemmamatch mot Vittsjö.

Innan alla dessa matcher väntar två viktiga kamper för blågult. Först den 23 mars med hemmamöte mot Rumänien på Friends. Tre dagar senare väntar det stora "derbyt" med Norge på bortaplan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar