måndag 5 november 2018

Allsvenskan lever fortfarande!

 I derbyt mot IFK Norrköping på bortaplan lyckades inte ÖSK hjälpa AIK till SM-vinst. Men å andra sidan hade Solnalaget chans att klara det hela på egen hand, inför ett fullsatt Friends arena. Det måste ha varit snopet för dem att få gå hem utan ett SM-tecken. Nu kommer väl varenda tåg vara fullproppat till Kalmar på söndag.

ÖSK bjöd ändå till inför en stor publiksiffra även i Norrköping, nästan 10 000 på läktarna. De fick till slut se östgötarna säkra stora silvret i allsvenskan. Men det var ÖSK som tog ledningen i slutet av den första halvleken genom ett distinkt skott av Johan Bertilsson.

Men Peking skulle dock vända, dock utan "släktingen" Kalle Holmbergs hjälp. Nu var det istället Moberg Karlsson som skötte den saken ensam på endast sex minuter.

Men i den 85:e kunde ändå ÖSK höja spänningsnivån, då Kennedy Igboananike rann igenom ensam och satte 2-2.

Daniel Sjölund fick dock äran att i sin sista hemmamatch sätta punkt med 3-2, i den fjärde övertidsminuten. Snöpligt för ÖSK som  hade kommit igen bra i matchen.

Jag tror AIK fixar skivan, och det är samtidigt bara att gratulera laget, som endast förlorat en enda match under säsongen. Den matchen var förresten mot Norrköping, som inte har förlorat sedan VM-uppehållet. Mot Häcken borta blir det svårare för Norrköping än vad AIK har i Kalmar.

Just Häcken är tillsammans med Hammarby och Sundsvall årets överraskningar. Medan årets floppar är Elfsborg och IFK Göteborg.

I just Göteborg tackade en ikon för sig, Tobias Hysén, som gjorde ett inhopp mot slutet i sin sista hemmamatch. Frågan är om han kommer till Örebro på söndag, eller om han får ledigt. Och frågan är om han kommer figurera på Kanal 5 i fortsättningen? Tillsammans med pappa Glenn och de andra i realitysåpan Hyséns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar