söndag 28 oktober 2018

Två självmål i en underhållande match


                              Ett mäktigt tifo mötte publiken innan match.


Matchen ÖSK - Djurgården betydde ingenting för tabellen. Båda lagen var långt ifrån kvalstreck och medaljchanser, men likväl bjöds det upp på underhållande fotboll. Imponerande också att fansen kan vara så motiverade trots en helt betydelselös allsvensk fotbollsmatch. Nåväl, det var ju ändå 110-årsfirande för hemmaklubben, som innan match visade upp ett mäktigt tifo, som kostat över 10 000 kronor.

Och Djurgårdssupportrarna bjuder alltid till, var bortalaget än spelar och i vilket läge de blårandiga än är i tabellen. Detta gjorde att publiksiffran ändå nådde en hyfsad nivå på 5 795, att jämföras med de senaste noteringarna på strax över 3 000.

En som verkligen var på spelhumör matchen igenom var Michael Omoh. En riktig trollgubbe, som är så otroligt rolig att se. Synd bara att hans finesser inte kan utmynna i några mål. Han brukar inte heller ha någon lycka med skotten. Men ändå, han försöker. Värdefulla spelare för ÖSK-laget är också Nahir Besara och Nordin Gerzic. Den sistnämnde låg också bakom kvitteringen till 1-1 i början av den andra halvleken, när hans skott träffade en Djurgårdare och ställde målvakten Tommi Vaiho.

Första halvleken slutade precis som den andra började, det vill säga med ett självmål. Men nu var det Djurgården som hade flytet i den 44 minuten, på ett skott som sist tog på Filip Rogic. Men med var sitt självmål får man väl ändå säga att slutresultatet var rättvist. Det brukar dock inte bli oavgjort när dessa lag spelar. Vi får gå tillbaka så långt som tio år, då bägge matcherna slutade med kryss 2008.

Djurgårdssupportrarna i publiken trodde visserligen att bortalaget tagit ledningen på stopptid, men målet dömdes mycket riktigt bort för offside.

För övrigt var det ett riktigt bandyväder på söndagseftermiddagen och det var långkalsingar som gällde. När vi nu går in i november är det fortfarande tre omgångar kvar av allsvenskan, som detta år måste vara rekordsen. För ÖSK:s del återstår tre riktigt klassiska lag, Malmö FF, IFK Norrköping och IFK Göteborg. Nej, fotboll ska absolut inte spelas i november. Sverige är inget England.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar