söndag 16 september 2018

Tack Oscar för segern

Visst, det var Nahir Besaras andra halvlek och det var Filip Rogic´s påpassliga mål i den 94:e minuten som bäddade för ÖSK:s tredje trepoängare i rad. Men utan Oscar Janssons omöjliga räddningar i den andra halvleken hade det inte blivit något.

Peter Wilssons nick från nära håll i den 62:a minuten ska inte kunna gå att rädda och när Sundsvalls- spelaren Linus Hallenius fick en riktig långmacka som ställde honom helt fri mot Oscar. Ja, då var det bara fyra ordinarie matchminuter kvar och alla var säkra på att Sundsvall skulle göra 1-2. Men Oscar ville annat och så kom det efterlängtade 2-1-målet i matchens slutsekunder istället.

När Besara ordnade en hörna hade klockan passerat 93 minuter och klacken bakom målet jublade, just för att det skulle kunna bli en sista målchans. Det var ungefär som förr på bandymatcherna när ÖSK spelade. Vid en tilldömd hörna jublades det, för med Hasse Nordin i laget visste man vad som skulle följa. Nu var vi ju inte lika säkra, men med Rogic i laget så kunde allt hända, och han har ju avgjort i slutminuterna förr.

Samtidigt var det tur för ÖSK att domaren lade till just fyra minuter, mot vanligtvis tre. Den där extraminuten föranleddes av att Sundsvallsmålvakten William Eskelinen började maska redan i den andra halvlekens början. Det är så skönt att se att sådant kan straffa sig.

När laguppställningen presenterades innan match smög sig farhågorna in direkt. Hur skulle ÖSK klara mittfältet utan både Besara och Gerzic? Det gick ju inget vidare som väntat och Giffarna tilläts att ha mycket boll. När de sedan fick 0-1 efter flipperspel framför ÖSK:s mål i den 24:e minuten såg allt annat än ljust ut. På rapporttavlan kunde man ändå glädjas över Örebro hockeys ledning i Mora. Det var sannerligen den enda ljusglimten under den första halvleken.

När spelarna kom ut till den andra delen fick vi reda på att oddset på en örebroseger låg kring 6 gånger. Men då hade oddsmakarna inte räknat med att Besara skulle göra entré. För visst betydde han mycket för ÖSK:s spel, vilket visade sig redan i den 59:e minuten då han levererade en målgivande passning till Johan Bertilsson.

Anfallet efter höll Besara själv på att göra 2-1. Men ÖSK-publiken på 3 840 skulle alltså få vänta till det dramatiska slutet innan det stora jublet kunde bryta ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar