tisdag 28 augusti 2018

Äntligen ÖSK och äntligen Victor!

Gert Fylking hade inte kunnat skrika ut det bättre: ÄNTLIGEN, både för ÖSK och Victor Sköld. I elfte timmen levererade han och blev matchvinnare. Måste kännas oerhört skönt för spelaren som har haft det så svårt och tufft under sina tre år i ÖSK.  Det var två år sedan han nätade i allsvenskan, då också mot smålänningar på bortaplan, då ÖSK tog poäng i Jönköping. Bättre sent än aldrig.

Det har säkert satt sig i huvudet både för laget och Victor, den här mål- och poängtorkan. Det var över tre månader sedan ÖSK vann, lustigt nog också då mot Kalmar. Därmed har ÖSK tagit alla sex poängen mot smålänningarna. Är ÖSK på gång att bli ett spöklag för dem kanske?

Första halvlek bjöd på flera chanser för bägge lagen och det var egentligen konstigt med 0-0 i paus. Direkt i början av andra halvlek levererade Kalmar en sådan där hörna som man tidigare har efterlyst för ÖSK. Ett hörninlägg mot första stolpen där en spelare ska komma och nickskarva. Nu blev det som tur var inget mål för Kalmar, även om det var nära. Minns att Martin Lorentzon nätade mot AIK i våras på det sättet.

Så i den 57:e matchminuten fick Victor Sköld bollen mot motståndarmålet. Han var oattackerad för en stund och tog då chansen med ett långskott, vilket Kalmarmålvakten inte kunde stoppa. Därefter kunde ÖSK hålla undan och hade även chans på utökning, men där Lucas Hägg-Johansson i Kalmarmålet rusade ut och avvärjde.

ÖSK:s bottenkonkurrenter har den senaste tiden tappat poäng, vilket gör att avståndet neråt känns betryggande. Men det kan fortfarande ändras snabbt, så det gäller för Svartvitt att ånga på vidare. Nu har man Östersund hemma på lördag, ett lag som måhända kommit i en liten formsvacka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar