tisdag 21 augusti 2018

Kräftgången fortsätter för ÖSK

I dessa kräfttider kan man alltså också konstatera att kräftgången fortsätter för Svartvitt, som bara har en seger på elva matcher. Sedan den där ödesdigra matchen mot Hammarby i våras har inte mycket stämt. Visserligen blev det vinst mot Kalmar, men sedan har det varit ytterst sparsmakat.

Nu står Kalmar på programmet igen, ett svårslaget lag som nyligen vann mot Djurgården borta. Men som det ser ut just nu finns inget som talar för att det ska lossna mot Kalmar heller. Kanske torsdagens cupmatch mot Stockholmslaget Akropolis kan få ÖSK att hitta målet, för det skiljer ju ändå två divisioner. Men samtidigt ska vi ju komma ihåg att närkingarna haft ett synnerligen svårt Stockholmskomplex de senaste åren.

Mot Hammarby visade det sig redan i den 3 minuten, då Söderkisarna visade prov på sina snabba omställningar. Där hängde ÖSK inte alls med, ungefär som vid 0-1 mot BP senast. Hammarbysegern på Tele 2 Arena var aldrig hotad, särskilt inte efter Tankovic andra mål i den 80 minuten.

Avståndet till kvalplatsen är fortfarande fyra poäng, men kan snabbt ätas upp. Bland annat måste det väl lossna för Daniel Gustafssons Elfsborg någon gång, som återfinns strax ovanför strecket. Men visst måste det väl också lossna för ÖSK. Frågan är bara när?

Desto roligare är det för Degerfors, som ingår i en trojka som nosar på det positiva kvalstrecket. Det är idel ädel adel, fyra ex-allsvenskar och förutom DIF har även Öster, Halmstad och Brage 31 poäng. Kanske kan DIF utmana om kvalplatsen, men det blir förstås tufft. Och egentligen får de vara glada  om de hamnar på övre halvan. Segern mot Norrby satt ju långt inne, med övertidsmål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar