onsdag 27 juni 2018

Vinna eller försvinna

Idag avgörs Sveriges framtida öde i årets VM. Förutsättningarna är glasklara, det är vinst mot Mexico som gäller. Allt annat känns patetiskt att räkna på, för det finns väl ingen som på allvar tror att Tyskland ska tappa poäng mot Sydkorea. Det finns liksom inte på kartan. För något "Japaner, japaner" a ´la 1936 är väl inget att räkna med, eller?

Tyskland kommer med flyt spela åttondel igen, precis som Argentina med ännu större flax får göra. De bägge finallagen från förra VM har levt farligt, kan man lugnt säga. Tyskland bara 15 sekunder från ett praktfiasko.

Naturligtvis blir det oerhört tufft för svenskarna idag. Och det är bara att hoppas på en sådan där magisk eftermiddag, då allt stämmer. Att alla lovande spelare blommar ut på en och samma gång i ett blomsterfång.

Om Sverige har värnat om försvarsspelet tidigare får man nu tänka om. Även om det är viktigt att hålla tätt bakom är man tvingade att göra mål. Det är nu Marcus Berg ska sätta alla de där målchanserna, som vi hoppas han ska få. Och på något sätt få en liten revansch.

Men allra roligast vore det ju förstås om Jimmy Durmaz finge avgöra. Vilken upplösning på gruppspelet det skulle bli.

Om det inte går vägen så är det bara för Janne Andersson att se framåt mot EM-kvalet i höst. Hur som helst har han gjort ett storverk med landslaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar