måndag 18 juni 2018

Äntligen mål och tre poäng!


                                        "Granen" har nyss satt 1-0 på straff.
Som kan ses i bildspelet på Länspostens webbsida var det mycket folk uppe i Örebro centrum under måndagseftermiddagen. Lika mycket människor som en normal lördag. Många var klädda i blågult och fler skulle säkert ha varit det med några fler plusgrader i luften. Det var folk överallt, såväl på Frimis brygga, Strömpis och de mindre restaurangerna och sportbarerna. Och visst fick de jubla, le och dansa, till slut, och dricka varandra till.

Alla var de svenska fans allihopa, som man sjunger i ramsan, och alla ville de se mål och tre poäng. Efter Tysklands förlust mot Mexico dagen innan var det nästan kniven mot strupen för Sverige. Ett poängtapp mot Sydkorea och chansen att gå vidare till åttondelen hade i princip varit borta.
Det var första VM-matchen för Sverige sedan 2006 och ingen svensk spelare var med i Tyskland för tolv år sedan. Nej, nu är det en ny generation fotbollslirare som ska göra det.
Och på lördag får de verkligen bekänna färg, eftersom det är Tyskland som står för motståndet i den andra gruppspelsmatchen. Ett Tyskland som slog ut Sverige för tolv år sedan. Revanschdags således.
Vad har då Sverige för realistiska chanser? Ja, man kan vänta sig ett otroligt taggat Tyskland, som inte vill förnedras en gång till. Det hör till ovanligheterna att de förlorar en VM-match och senaste förlusten i en öppningsmatch var mot Algeriet i Spanien-VM 1982.
Efter den fadäsen kom de igen och krossade Chile med 4-1, och efter seger i den avslutande matchen så gick de ändå vidare. Och man har svårt att tänka sig att Tyskland missar åttondelen även denna gång, vilket förstås går ut över Sverige.
Blågults försvarsspel har dock visat sig väldigt stabilt och kanske man kan drista sig till ett 0-0-resultat. Det skulle betyda ett utmärkt utgångsläge inför den sista omgången. Sedan är det ju inte helt säkert att Mexico vinner över Sydkorea. För asiaterna är det sista halmstrået som måste gripas, vinna eller försvinna.

Men det är alltid svårt att försöka räkna ut något på förhand. Ibland blir det överraskningar, vilket det ju vore om Tyskland missar avancemang.
                                       Jubel när slutsignalen gick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar