söndag 17 juni 2018

Mexico skrällvann mot världsmästarna

Nu har VM verkligen startat och mycket fin fotboll har visats upp, av många bra lag. Det är bara timmar kvar för Sverige att göra entré, och nu spörs det om även Sverige kan visa upp samma effektiva fotboll som flera andra lag.

Vi har fått se tre lag som gjort en "Sverige", det vill säga tagit poäng mot en världsnation som matar på med anfall efter anfall. Samma bedrift som Blågult gjorde i november mot Italien. Under helgen har både Island, Mexico och Schweiz tagit poäng mot deras respektive världsnationer till motståndare; Argentina, Tyskland och Brasilien.

Största skrällen är förstås Mexicos 1-0-seger mot regerande världsmästarna, ett streck i räkningen även ur svensk synvinkel. För det var ju tänkt att Tyskland skulle slå Mexico i första matchen, som skulle få ett gynnsamt utgångsläge för fortsättningen och inte vara piskade att vinna mot Sverige på midsommardagen.

Men det blir inte alltid som man tänkt sig och för Janne Anderssons mannar är det bara att fokusera helhjärtat på matchen mot Sydkorea i morgon. Poängtapp i den kampen och VM kan vara över. Helst ska också Sverige vinna med flera mål eftersom det kan bli en målskillnadsaffär i slutändan.

Ponera att Sverige vinner mot Sydkorea och Mexico, men förlorar mot Tyskland. Då har man sex poäng. Vinner då dessutom Tyskland och Mexico mot Sydkorea, som de förväntas göra, så hamnar också dessa lag på sex poäng. Då är det alltså inte inbördes möten som är avgörande.

Att möta ett revanschhungrigt Tyskland på lördag är alltså ingen lätt uppgift, om vi nu ska gå händelserna i förväg. Men kanske världsmästarna befinner sig i en svacka? Före VM hade man några knackiga vänskapslandskamper och spelet mot Mexico var inte jätteimponerande. Viserligen låg man på och pressade, men den där riktiga målskärpan saknades, som man är van att se från Gomez och Muller.

Och i den första halvleken var det svängdörrar i Tysklandsförsvaret, man förstod inte vad de höll på med, väldigt olikt det laget. Mexico hade flera kontringslägen och det var alltså vid ett sådant som målet kom till.

Men nu säger vi bara:

VI ÄR SVENSKA FANS ALLIHOPA!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar