måndag 11 juni 2018

En 0-0-repris bra inför Tysklandsmatchen

Ett oavgjort resultat låg nära till hands inför träningsmatchen Sverige - Peru i lördags. Peru hade inte förlorat på tolv matcher och Sverige gick ytterligare hårt in för att få defensiven att klaffa.

Och visst gjorde den väl det. Liksom mot Danmark var detta det största glädjeämnet. En fokusering  på försvarsspelet påverkar förstås det offensiva spelet, och spelare som Ola Toivinen och Marcus Berg fick således inte så mycket att jobba med.

Jag vill säga att dessa bägge 0-0-matcher är guld värda inför matchen mot Tyskland, då det är precis så Blågult måste spela. Men Sydkorea då? Kanske någon invänder. Ja, den matchen kommer ju tidigare, men jag tror att Janne Andersson & co har koll. När det är skarpt läge, som det är på eftermiddagen den 18 juni, kommer de rätta vapnen plockas fram. Men det är klart, man kan förstå att folk är oroliga för offensiven, inte minst Daniel Nannskog, SVT:s expert.

Men kom ihåg, det tog också tid för Martin Dahlin och Kenneth Andersson att komma igång 1994, en tanke som kan ge både Marcus och Ola lite andrum, och kanske Isaac Kiese Thelin. Plus förhoppningsvis även John Guidetti, som man verkligen lider med. Ett drömscenario den 18 juni vore ju om han fick komma in och avgöra mot Sydkorea. Det unnar man honom verkligen.

                                         Ronald Åhman, Arne Olsson och Tord Grip.

I fredags träffade Länsposten några ex-ÖSK:are, varav några även har VM-erfarenhet. Ronald Åhman, Arne Olsson och Tord Grip. Det var med anledning av boksläppet av "Udda lirare", en samling med 125 annorlunda fotbollsspelare under historiens gång. Den är skriven av Ronald Åhman och Lars Nylin, och bjuder på många intressanta kapitel under hela 340 sidor. Mer om denna bok i Länspostens papperstidning så småningom.

Jag passade på att fråga Tord Grip om han inte skulle åka till Ryssland:

– Det får jag se. Om Sverige går vidare från sin grupp kanske jag åker dit.

Och räknar vi så långt kanske Tord får uppleva Neymar. Man får väl förmoda att Brasilien vinner sin grupp, som då får möta tvåan i Sveriges.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar