måndag 9 april 2018

Äntligen hemmapremiär

Många supportrar var på väg till Behrn arena.

Äntligen är årets allsvenska igång på allvar då årets hemmapremiär gått av stapeln. Stor uppladdning på Frimis innan, där Kubanerna lockat många hemmasupportes. Gästande Norrköping kom i stora skaror likaså och laddade upp på Stortorget.

Matchen började i rasande fart och från min plats på familjeläkten ser situationen konstig ut med Filip Rogic, och en utebliven straff efter bara minuter kändes fel. Ställningskrig i första halvlek där den var jämn och lagen hade varsina perioder i halvleken. Chanser fanns, även om ingen från något av lagen var supervass.

I den andra halvleken drog gästande "Peking" upp tempot och man skapade två heta chanser omgående varav den andra resulterade i ett ledningsmål. ÖSK började så sakteliga bygga upp längre anfall och vann bollen högre upp i banan men inga klara målchanser skapades. Dock backade gästerna hem och skulle försöka knyta ihop säcken men inbytte Boye tog ett avslut som tog på täckande back ut till Filip Rogic som fick sitt mål till slut, kvitterat 1-1 och då var det inte långt kvar. Båda lagen hann dock med varsin farlig chans på stopptid som hade kunnat resulterat i ett segermål, men det uteblev och poängen delades ut varsin.

Fin publikinramning med åtta och ett halvt tusen på läktarna och våren visade sig på allvar för första gången. Endast 28 matcher kvar och redan på fredag åker Örebro SK till Trelleborg och Vångavallen. Visst skall vi hoppas på poäng med hem även där.