lördag 14 april 2018

Första trepoängaren

ÖSK tog sin första trepoängare i årets allsvenska. Det skedde på fredagskvällen mot Trelleborgs FF på Tjongavallen, f´låt Vångavallen. Men med kvällens starka blåst så blev det mycket tjonga från bägge lagen. Vinden ställde till det ordentligt, särskilt för ÖSK i den första halvleken och speciellt på hörnor.

Redan efter fyra minuter hade Trelleborg en vänsterhörna som höll på att resultera på grund av vindförhållandena. Men i den 11:e matchminuten kunde Deniz Hümmet forcera in bollen på en hörna som hade vållat Oscar Jansson stora problem. En tuff inledning för ÖSK med andra ord.

Oscar kunde revanschera sig flera gånger i den första då han hindrade Trelleborg från att utöka sin ledning. Så i den nästa sista minuten av första halvan fick ÖSK en straff. Det var i en situation  där Johan Mårtensson hade åkt på en enkel höfttackling, och möjligtvis förstärkt något. Ingen solklar straff ska erkännas, och minst lika diskutabel som den vi såg i veckan mellan Real Madrid och Juventus. Just den straffen refererade TFF:s tränare Patrick Winqvist till på presskonferensen efteråt:

- Det är lika ointressant som att det blir straff mellan Real Madrid och Juventus. Det är ett beslut som domaren tar och det måste vi förhålla oss till. 

Han fortsatte resonemanget med att nykomlingarna ofta blir förfördelade av domarna. Liksom att många av topplagen i stället får domsluten med sig.

Nåväl, Nahir Besara satte straffen hur lugnt som helst och det var kvittering.

Matchen böljade något i den andra, där vinden ställde till det. Men på ÖSK:s frispark i den 61:a minuten var det istället en touch som ändrade bollbanan. Återigen blev Besara målskytt och ÖSK kunde till slut bärga vinsten.

Laget är nu obesegrat med fem poäng, och ligger trea i tabellen, på samma poäng som MFF. Det trodde man inte innan säsongen. Tabellplaceringen kommer förstås förändras när hela den tredje omgången färdigspelas på måndag.

På onsdag är det dags för ÖSK:s fjärde match då AIK kommer på besök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar