onsdag 28 mars 2018

Träningsmatcher både för länslag och landslag

Till helgen är det premiär både för fotbollsallsvenskan och superettan. Båda våra länslag spelar på bortaplan, Degerfors i Växjö mot Öster och Örebro SK åker upp till Sundsvall.

Båda lagen har även avslutat träningsspelandet med blandade resultat. ÖSK har haft det svårt med målskyttet under försäsongen och kunde inte få hål på AFC Eskilstuna. Dessutom fortsätter skadeeländet varför mina farhågor från förra veckans krönika blir än mer aktuella. Kravet på nya spelarrekryteringar börjar bli mer och mer angeläget.
 
Om man ändå ska ta fram något positivt är det väl att ÖSK höll nollan, låt vara mot ett superettalag.
Degerfors segermatch mot Huskvarna med 2-1 innebar att det finns en trygghet både i försvarsspel och anfallsspel. De förluster som förekommit under försäsongen har endast varit mot allsvenska lag.
 
Även det svenska landslaget har träningsspelat, i lördags hemma mot Chile och i tisdags borta mot Rumänien. I Sveriges VM-grupp i sommar återfinns Mexico, och det var detta som föranledde valet av Chile som sparringpartner.
 
Hur det laget kunde missa VM är fortfarande en gåta, men så var det också osedvanligt jämnt bakom Brasilien i Sydamerikas VM-kvalgrupp.
 
Mot Sverige spelade Chile som ett världslag, i minst samma slag som både brassar och argentinare. Kanske ville man visa att man egentligen borde fått plats i Ryssland i sommar.
 
Som Chile spelade i lördags var det säkert bara en handfull europeiska lag som hade rått på dem. Manchester Uniteds Alexis Sanchez och Bayern Münchens Arturo Vidal fanns bägge två med från start, världsspelare som vi gärna hade velat sett i VM.
 
En annan världsspelare vars medverkan i VM har diskuterats är Zlatan Ibrahimovic. Nu ska han erövra USA med sin fotboll, och kommer tillhöra klubben Los Angeles Galaxy. I bästa fall gör han debut redan på lördag i derbyt mot Los Angeles FC. 
 
Zlatan har i en intervju med sitt nya klubblag sagt att den svenska förbundsledningen ringer honom varje dag och undrar hur läget är.
 
Skulle nu Zlatan komma ifråga till VM, så får det förstås bli under helt andra premisser än under förra sejouren. Kanske att han kan vara värdefull sista kvarten i matcherna, och möjligtvis avgöra med en väl avvägd frispark. Efter Emil Forsbergs frisparksmål mot Frankrike på bortaplan har det varit lite tunnsått.
 
Trots förluster både mot Chile och Rumänien kan man hoppas att Janne Andersson ändå fått en bättre bild om hur den ordinarie startelvan kommer att se ut i VM. Och det är bättre att förlusterna kommer nu än i sommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar