onsdag 11 oktober 2017

En rysare på tisdag

Att Sverige skulle falla igenom och förlora med 0-7 mot Nederländerna fanns inte på kartan. Inte ens när "Arga" Robben satte sitt andra mål i den första halvleken.

Man hade ändå en förhoppning om ett bra resultat i matchen, för att få bättre seedning i lottningen till playoff. Nu blev det inte så och Sverige får finna sig i att komma på den nedre halvan av de åtta lagen. Därmed kan det bli Danmark, Kroatien, Schweiz eller (hemska tanke) Italien.
 
 Redan innan tisdagen stod det klart att den sämsta tvåan bland de nio grupperna skulle bli Slovakien, som var det enda lag som inte kom upp i 19 poäng. Lottningen till playoff äger rum nu på tisdag den 17 oktober klockan 14.00 och det kan bli en lika stor rysare som själva fotbollsmatcherna. Dessa kommer fördelas ut på sex olika datum. Den första omgången spelas 9, 10 och 11 november. Returmötet den 12, 13 och den 14 i samma månad.
 
Skulle Sverige få danskt motstånd igen så blir det väl full revanschlusta hos grannarna i söder. Men ändå är det detta land som står högst på önskelistan. Kroatien är ett fotbollsskickligt land som inger viss respekt, och som man helst vill slippa.

Schweiz hade ledat sin VM-kvalgrupp hela tiden fram till sista omgången då de blev nedpetade av Portugal. Kanske att det nu kan vara ett lag att komma till tals med. Men Italien är alltid Italien, och det minst önskade alternativet.

Jag har tidigare rosat Janne Andersson som tränare och gör det igen. Jag tror att han tar oss till VM, med ett framtidslag, som till stora delar gav Sverige ett U21-EM för två år sedan.
Samma år som Janne Anderssons IFK Norrköping helt otippat tog guld i allsvenskan.
 
Jag tror att Janne Andersson har matjord i fickorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar