söndag 8 oktober 2017

Bevare oss från Portugal ... eller Italien!

Trots att en omgång av VM-kvalet återstår är det nu i praktiken klart att Sverige blir tvåa i gruppen och går till playoff. Att Sverige ska falla igenom och förlora med 0-7 mot Nederländerna på tisdag behöver vi knappast vara rädda för. Det räcker alltså med en 0-6-förlust och ändå gå vidare.

Och sådana konstateranden kan vi tacka urladdningen på Friends arena för. Ett rekord i kvalsammanhang, dessutom inför ett fullsatt stadium. Verkligen kul för publiken. Och ytterligare ett drömmål, om ändå inte i klass med Zlatans 4-2 mot England, men Toivonens volleymål i den andra går inte heller av för hackor. Det kommer vevas mycket ute i Europa. Påminner faktiskt mycket om ett som ÖSK-spelaren Leif Eriksson gjorde i en landskamp mot Norge, i början av 70-talet.

För att återgå till rubriken så vill vi inte ha en repris av det playoff som spelades för fyra år sedan, då Portugals Ronaldo krossade alla Sveriges VM-drömmar. Men det kan lika väl bli så att Portugal tar sig direkt till VM, om de på tisdag slår Schweiz hemma, vilken dramatik!

Det får gärna en repris från playoff till EM då Sverige gick vidare mot Danmark. Men jag vet egentligen inte om jag vill se Danmark. Inbillar mig att de nu är supertaggade och revanschlystna uti fingerspetsarna. Det borde väl även Sverige vara mot Portugal förstås.

Inte heller Italien är att föredra i lottningen till de bägge utslagsmatcherna mellan 9 - 14/11. Nej, då finns det andra lag att hoppas på, som de brittiska lagen i grupp C Nordirland, grupp D Wales/Irland och grupp F Skottland. Visserligen var ju walesarna väldigt bra i EM och Irland hade vi ju själva besvär med i inledningsmatchen där. I Skottlands grupp kan det lika gärna bli Slovakien, som kanske är laget att föredra allra mest. Eller Grekland i grupp H. Något av dessa kan förresten bli sämsta tvåa i de nio grupperna och inte alls nå fram till playoff.

I grupp I slutligen möts Ukraina - Kroatien i morgon måndag, och vinnaren där går till playoff. Kanske vi kan få revansch på Ukraina efter den snöpliga 1-2-förlusten i EM 2012?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar