söndag 1 oktober 2017

ÖSK ville säkra bakåt

Ett ÖSK som i de bägge tidigare mötena mot nykomlingarna Eskilstuna och Sirius släppt in tre mål, ville ikväll säkra defensiven, och lyckades med det. Därför fick de 5 176 i publiken se ett rätt återhållsamt hemmalag, som faktiskt spelade mer som ett bortalag.

Tränaren Axel Kjäll ville se sitt lag hålla ihop i de bakre leden, och det var tydligt att man istället satsade mer på kontringar och omställningar. Därför funkade försvaret i det närmaste prickfritt, även om det på några hörnor var lite oroligt, men där ÖSK-försvaret redde upp det hela.

Även om det spelmässigt var mer Kalmar under matchen så höll alltså ÖSK:s spelplan matchen ut, även om det hade kunnat gå illa i den 25 minuten. Då inträffade egentligen den enda markeringsmissen när Kalmars nummer 14 Stefan Larsson helt plötsligt fick gata fram mot en ensam Oscar Jansson. Vinkeln var kanske inte den bästa, men en van målskytt hade satt den. Larsson hade inte nätat någon gång i år, och gjorde det inte nu heller. Skottet gick utanför, och ÖSK:arna kunde pusta ut.

Framåt var Besara närmast med ett stolpskott i den åttonde minuten, innan alltid farlige Filip Rogic fick iväg en nick på mål i den 43:e. Målvakten lämnade retur och där höll sig påpassligt Kennedy Agbonanaike framme och kunde näta. Två chanser och ett mål, gav en riktigt bra utdelningsprocent för hemmalaget.

I den 61:a var ÖSK närmast 2-0 när laget väggspelade och där Brendan Hines-Ike tillfälligt hade klivit upp i anfallet. Han avslutade med ett skott på kraft istället för att försöka placera bollen, vilket gjorde att målvakten klarade skottet. Hines-Ike har annars tillsammans med Rogic vuxit ut till höstens bättre ÖSK:are.

Men Nordin Gerzic har också gjort en hyfsat bra höst, med undantag för några matcher. Han visar återigen hur viktig han är för laget med sitt styrande spel. Jag tycker Sebastian Ring vann brödrakampen mot Jonathan. Sebastian är säker på sin vänsterbackplats och jag blev därför ganska förvånad när han byttes ut mot slutet mot Logi Valgardsson.

Förresten, i den 39 matchminuten fick publiken uppleva Ring - Ring, och man kunde nästan höra ABBA:s gamla slagdänga. Sebastian passade Jonathan, helt ofrivilligt förstås, men det blev aldrig någon farlighet av fadäsen.

Med 1-0-segern är ÖSK nu på säker mark och ligger faktiskt sjua i tabellen. Det trodde man inte för några veckor sedan. Nu väntar laget som ligger på sjätte plats, med fyra poäng mer, Östersund. Och då väntar ännu en brödrakamp, Sema mot Sema, Ken mot Maic.

Vi kan säga så här: Ken kan få lyckas i Blågult, men mot Svartvitt får det vara Maics tur ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar