fredag 20 oktober 2017

Bottenlagen inte ÖSK:s melodi

Det händer tyvärr ofta att ÖSK gör plattmatcher mot bottenlag. Å andra sidan kan de ibland även göra bättre matcher mot lagen i toppen. Men mot kölagen Eskilstuna och Halmstad har ÖSK i år bara tagit två poäng av tolv möjliga. Det håller inte om man vill försöka vara i toppen.

Förutsättningarna var verkligen inte de bästa ikväll. Att publiken ändå uppgick till 3 719 är förvånande med tanke på omständigheterna. Fredagsmyset i värmen framför tv:n valdes hellre av de flesta än att huttrandes i oktobermörkret titta på ett till synes mätt ÖSK-lag, som skulle försöka bjuda motstånd mot ett bottenlag.

Någon sambafotboll blev det därför inte i den första halvleken och målchanserna var få från bägge håll. I den 10:e minuten lyckades ändå Maic Sema tråckla fram bollen och åstadkomma en halvchans. Också Halmstad hade en halvchans i början av matchen.

ÖSK försökte spela sig fram och hålla bollen inom laget. Men man saknade verkligen farten i anfallen och när man lyckades med en kombination blev ofta sista passen fel. En mycket gäspig första halvlek följdes av ännu en.

Men i den blev det ändå ett mål, dock för HBK. Hallänningarna hade bara en spelare som gjort två mål tidigare, resten var enmålsskyttar. Nu skulle tvåmålsskytten Gabriel Gudmundsson också få göra sitt tredje. Det kom i den 52:a matchminuten, då han oattackerad fick närma sig målet och få skottchans.

Närmast en kvittering kom i den 61:a minuten då Michael Omohs närskott räddades skickligt av HBK:s målvakt Malkolm Nilsson.

Det är stor risk att ÖSK:s poängskörd stannar på 36 poäng och de lär därmed sjunka i tabellen till en 12:e-plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar