söndag 14 maj 2017

Måltorkan fortsätter för ÖSK

ÖSK inledde de tre omgångarna i allsvenskan med att göra två mål i varje match, men nu verkar målskyttet ha gått i stå. Endast ett mål under fem matcher, det betydelselösa målet mot MFF för några veckor sedan. Matchen mot AIK var den andra utan avstängde Kennedy Agboananike och avsaknaden av en liknande spjutspets märks.

Men det här måste vara ett ypperligt läge för en sådan som Victor Sköld att kliva fram. Han är säkert medveten om det tunga ansvaret som ställs på honom, men har haft det svårt att komma igenom två tuffa Stockholmsförsvar. Kanske kan det bli något lättare på onsdag då GIF Sundsvall kommer på besök till Behrn arena. Det är ett gyllene tillfälle och en guldchans för denne Sköld att övertyga Örebropubliken om sin målfarlighet. Ja, den målfarlighet som han varit omtalad för, men som inte riktigt visats i den svartvita tröjan. Det är något av "nu eller aldrig" för Victor Sköld och vi är väl många som lär önska honom lycka till, inte minst Alexander Axén som trott på honom så stenhårt.

Matchen mot AIK var ett fall framåt i jämförelse med Djurgårdsmatchen. Dels höll man nere siffrorna och sedan lyckades man kunna skapa ett eget spel. Det var bara en hårsmån från att ge poängutdelning då Martin Lorentzsons lyra över målvakten räddades på mållinjen av AIK-försvarare.

Återigen blev det alltså en hedersam uddamålsförlust mot ett topplag, liksom mot Malmö, och det är bara att hoppas att det lilla sista extra sitter på onsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar