torsdag 18 maj 2017

Tre matcher kvar innan uppehållet

Den 3 juni spelar ÖSK vårsäsongens sista match och gör det mot Kalmar FF på bortaplan. Det kan mycket väl innebära att Svartvitt parkerar på nedflyttningsplats inför uppehållet. Av de tre matcher som är kvar har man även Halmstads BK på bortaplan, en match som spelas nu på lördag. Det är förstås väldigt viktiga sexpoängsdrabbningar och det trepoängsförsprång som ÖSK har till de bägge lagen kan alltså bli uppätet.

En poäng på sex matcher, ett mål på lika många duster. Inga roliga siffror precis. Tränare Alexander Axén tyckte man också skulle se på matchprogrammet och inte stirra sig blind på resultaten. Och det klart, fyra av de sex lagen man mött på senaste tiden återfinns också bland topp sex i allsvenskan.

Så här års brukar det också spekuleras om vilken tränare i allsvenskan som får gå först. Jag tror fortfarande att Axén har ett stort förtroende hos ÖSK-ledningen med Björn Åqvist i spetsen. Kanske till den grad att man även orkar med att se ÖSK på nedflyttningsplats efter 12 omgångar. Laget har de senaste åren haft en förmåga att göra en bra säsong per år, och därför ställs alla hopp nu till en helt annan höstsäsong. Men tänk om det för en gång skull inte blir så? Då är laget illa ute.

Jag tror snarare att IFK Göteborgs Jörgen Lennartsson, Elfsborgs Magnus Haglund och Kalmars Peter Swärdh behöver sova mer oroligt. Särskilt de två förstnämnda lagen har haft mycket högre förväntningar på sig, där supportar och sponsorer kräver mer. I Kalmar väntar man väl fortfarande på bröderna Elms pånyttfödelse.

Det är flera spelare i ÖSK som man hoppats mer på i år. Förra årets bäste ÖSK-målskytt Maic Sema har haft målchanser, men har inte lyckats sätta dem. Ifjol satt det mesta han gjorde. Nahir Besaras målnäsa från 2016 har inte heller visat sig och Michael Omohs dragningar har inte lett till några större farligheter. Victor Sköld väger fortfarande lite för lätt som toppforward.

Kan man då hoppas på ett sommarfönster? Ja, hoppas kan man väl alltid, men det gäller att ha flyt med sina värvningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar