söndag 2 oktober 2016

ÖSK bidrog i rekordomgång

Den 25:e omgången av årets fotbollsallsvenska måste väl innebära någon form av rekord? Har det någonsin gjorts 39 mål på åtta matcher? Som vanligt bidrog ÖSK med många mål, fem stycken. Två framåt och tre bakåt. Siffrorna 3-2 alternativt 2-3 har det blivit mycket av denna säsong, när det inte blivit 2-2 eller 3-3.

Kul för publiken, men förstås ännu roligare om det innebär ÖSK-poäng. Man kan väl säga att verkligheten har kommit ifatt ÖSK nu. När laget innehade tredjeplatsen i våras hade man haft ett superflyt, med mål i slutminuterna i många matcher. Dagens sjundeplats kan snart mycket väl bli en tionde dito, eftersom lag som Hammarby och just dagens Djurgården visar en superform. Elfsborg har inte haft samma formkurva, men kommer förmodligen börja plocka poäng och gå om Svartvitt, särskilt som de har ÖSK hemma i den sista omgången. Allsvenskans mest formstarka lag är ändå Kalmar, som redan gått om ÖSK tack vare sina fyra trepoängare i rad, där Sebastian Rings brorsa varit tongivande.

Men vad gör väl det att ÖSK dalar? Kontraktet är ju fixat, kanske någon invänder. Jo, förvisso är det i praktiken så. Men ÖSK tappar värdefulla publikintäkter, eftersom högre publiksiffror skulle varit fallet om de uppvisat en lika fin höst som de två senaste åren. Och förlusterna bidrar till en deppigare höst för Örebroinvånarna.

Det är bara att konstatera att Alexander Axén inte lyckats bygga samman det lag av nyförvärv som tillkommit den senaste tiden. Att ha mycket boll och hålla passningsspelet igång är en sak, men när poängen uteblir är det inte så mycket värt. Den senaste tiden har många baklängesmål kommit på hörnor och inlägg. Efter blott 13 minuter hade två sådana situationer ställt till det och Djurgården ledde med 2-0.

En uppryckning gjordes dock i slutet av halvleken när Sema knoppade in 2-1 i den 40 minuten efter ett mönsteranfall. Minuten före halvtidsvilan hade Broberg ett gyllene tillfälle att kvittera, fri med Isaksson i målet.

När Djurgårdens Elliot Käck gjorde 3-1 efter en timmes spel kändes matchen punkterad. Det hjälpte inte att Ferhad Ayaz reducerade med kvarten kvar.

Nu är det tur för ÖSK att det är ett landskampsuppehåll, fram till nästa match mot Kalmar hemma den 16 oktober. Alltså ett Kalmar som är superhett. En spännande brödrakamp blir det således och vi får se vilken Ring som går segrande ur drabbningen. Törs man tippa 3-2 till ÖSK? Nja, med Kalmars form kan det istället bli omkastade siffror.

Hatten av för KIF Örebro, som räddade spänningen i damallsvenskan genom att spela 2-2 hemma mot Linköping. Nu blir det en riktig finalrysare i den tv-sända matchen på söndag, mellan Linköping och Rosengård.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar