måndag 26 september 2016

ÖSK utbuat av hemmapubliken

En tapper publik på 5 512 på Behrn arena hade mer att kräva av sitt ÖSK, än att för andra hemmamatchen i rad se sitt lag tappa en tvåmålsledning mot ett bottenlag i allsvenskan. Lägg därtill att man var ruskigt illa ute i hemmamatchen mot Falkenberg den 28 augusti, ja då har man tre hemmabottennapp på en månad.

Inte ens om ÖSK själva varit ett bottenlag i allsvenskan hade det varit godkänt och än mindre nu när man haft ambitionen av att vara ett topplag. Falkenberg, Sundsvall och Gefle må inte vara de mest attraktiva lag att möta i allsvenskan och jag vet inte om det är brist på motivation och svårigheten att tända till som är det stora problemet. Men just nu uppträder man inte som ett lag, mer som en samling individualister.

Efter Göteborgsmatchen ifrågasatte jag Victor Sköld. Mest för att det i den matchen gick ut över Michael Omohs medverkan. En Omoh som var en av få i ÖSK idag som visade spelhunger. Därför var det bra att han idag fick vara med från start, men mindre bra att Omoh blev utbytt i den andra halvlekens 9 minut.

Jag köper tränare Alexander Axéns motivering av Sköld i startelvan, att han ska spelas i form. Idag gick det inte ut över någon bättre spelare, eftersom Broberg, som haft en dipp den senaste tiden, var bänkad från start. Victor gör mycket i det tysta och sliter sig fram till lägen, även om det inte var några direkta målsumpningar idag som mot Göteborg. Äntligen fick han också göra mål i ÖSK-tröjan, men det kan han tacka Michael Omoh för, som fixade straffen, den som betydde 2-0 efter en knapp halvtimme spelad.

Ytterligare en debutant i det allsvenska målskyttet för ÖSK blev Daniel Björnqvist redan i den 10 minuten. Således fick ÖSK leda matchen i inledningen, något man inte gjort på länge, och man trodde väl att spelet äntligen skulle lossna. Men Gefle kom tillbaka genom ex-degerforsaren Johan Bertilsson och då var det genast match igen. Gefle avslutade första halvleken starkt och skulle även inleda den andra på samma vis, vilket ledde till utjämningen 2-2 när en del av publiken fortfarande stod i korvkön. Ja, man kan nästan tro att ÖSK-försvaret gjorde detsamma, för maken till dålig markering får man leta efter.

Att vinna matcher är inte lätt i allsvenskan, vilket lag det än må vara och det kräver en viss fokusering på uppgiften. Den saknade ÖSK idag och då spelar det ingen roll att man har ett starkt lag på pappret. Det är ett jobb som måste utföras också.

Man förstår verkligen den besvikna publiken, som hade hoppats på mer på hemmaplan denna höst med idel "lätta" lag. Ok, ÖSK är ett lag i vardande, som det heter, men när ska det lossna? Likt den islossning som laget visade upp mot just Gefle i våras med en 4-0-seger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar