torsdag 22 september 2016

Inte bästa startelvan, då blir det inga poäng!

På pappret såg det väldigt bra ut inför mötet med IFK Göteborg. Nordin tillbaks från avstängning, Ajdarevic tillbaks från skada, både Besara och Omoh tillgängliga efter fina insatser senast. En guldsits som slarvas bort när inte Omoh får starta.

Axén envisas fortfarande med Viktor Sköld och det är nu hög tid att svälja stoltheten. Med all respekt för Skölds meriter och fotbollskvaliteter, men han har inte lyckats i ÖSK. Möjligtvis på sikt, när han har haft chans att acklimatisera sig ännu mer i klubben och kanske gjort några strutar i reservlaget. För närvarande verkar det som om målmissarna har satt sig på huvudet. Av fyra målchanser kunde man räkna till två solklara, där han åtminstone borde ha satt skotten på mål.

Så länge som det finns ett alternativ, en mer het spelare, ska naturligtvis den starta istället. Och Omoh har ju verkligen visat energi och även målfarlighet. Särskilt om han får vara startspelare, för som inhoppare kan man inte begära så mycket.

Nu ska man väl ändå till Viktors försvar säga att han springer rätt och kommer till lägen. Men det räcker liksom inte när det är målen som räknas. Alla hoppas ju förstås att det ska lossna för honom, men tills det gör så kan väl Michael Omohs flow få regera istället.

ÖSK gjorde ingen dålig match spelmässigt, och man kom även till lägen, som dock ofta missades. Besara visar fortfarande sin målfarlighet och det var synd att hans fina vänsterstrut inte fick ge poäng ikväll. Ajdarevic spelade 1-1 med sig själv. I första halvlek missade han fri med Alvbåge, men satte i den andra en skottnick, otagbar för IFK-målvakten.

Nu ska också sägas att Oscar Jansson inte hade någon av sina bättre dagar. Första målet kan han inte lastas för, men bättre ingripanden hade behövts i den andra halvleken, när IFK gick från 1-1 till 3-1.

Det verkar som om ÖSK har fallit tillbaka till vårens publikmatcher målmässigt, då det blev 5 - 6 mål i var och varannan match. 3-3 i fredags och 2-3 nu ikväll. Dessutom att komma i underläge ständigt som man gör måste ta både på kropp och psyke. Säkert även på åskådarna. Det är nog många som önskar ett ledningsmål mot Gefle på måndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar