fredag 7 oktober 2016

Ett Lustigt avslut för Sverige

Mikael Lustig blev matchhjälte för Sverige när han satte 0-1 i den 58 minuten mot Luxemburg borta. Förr om åren vållade inte en sådan här match några problem, men det är nya tider. Luxemburg hade ju länge 3-3 borta mot Bulgarien i den förra landskampsomgången.

Antalet blåbärsgäng har minskat och möjligtvis är det bara San Marino och Andorra som ännu så länge kan räknas kvar bland dessa. Färöarna t.ex. har avancerat från blåbärsriset och är nu ett respekterat lag, ligger tvåa i sin grupp med fyra poäng. Slog Lettland borta med två pyttsar.

Nu vann förstås Sverige statistiken med skott på mål överlägset mot Luxemburg, och normalt sett skulle ju siffrorna ha stannat på typ 0-4 istället för 0-1. Men bollen ska ju in också, och Moris i Luxemburgmålet gjorde en stormatch.

Särskilt i den första halvleken var bombardemanget mot Moris stort och Forsberg testade mycket skott. Men bolluslingen ville inte in. Forsberg var tongivande i laget liksom Albin Ekdal och Viktor Nillson Lindelöf.

Nu väntar en hemmamatch mot Bulgarien, ett lag som släppt in sju mål på två matcher, mot Sveriges ett mål. Om Sverige avslutar mer effektivt på måndag ska det inte behöva vara några problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar