måndag 8 augusti 2016

Pigga Nigeriaben blev för svårt

Sverige förlorade den andra matchen i OS i Brasilien. Nigeria kunde helt rättvist vinna med matchens enda mål. Sveriges målchanser var överraskande få och den enda i första halvleken låg ÖSK:s Astrit Ajdarevic bakom. En läcker passning slogs till Mikael Ishak, men som i stället att avsluta med ett vänsterskott tog till den i vinkeln sämre högerfoten.

Nigeria radade upp måltillfällen, särskilt i den 9, 29 och 39 minuten, varav den sista gav utdelning genom nickfarlige Umar, just på skallen. Svenske målvakten Andreas Linde höll siffrorna nere resten av den första halvan.

Liksom han även gjorde i den andra som också dominerades av Nigeria. Dock uppstod några halvchanser för Sverige varav Ajdarevic hade den bästa i den 90 matchminuten. Men ett bra skott avvärjdes av en nigeriansk back.

Förmodligen är det slutspelat för Sverige efter onsdagsnattens match mot Japan. Det enda positiva med det är väl att ÖSK då får hem sin Ajdarevic till välbehövliga matcher i allsvenskan. Men vinns Japan-matchen samtidigt som Colombia tappar poäng mot Nigeria så är Sverige vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar