söndag 7 augusti 2016

Hörnor återigen ÖSK:s akilleshäl

På en vecka har ÖSK släppt in tre hörnmål och då vinner man inga matcher. Låt vara att det var mot allsvenskans två bästa lag, Malmö och Norrköping. Sex insläppta på en vecka är inte heller särskilt rolig statistik och nu kan det inte bli sämre, höll jag på att säga. Närmast väntar ett BK Häcken på bortaplan som gjorde fyra mål på Elfsborg idag.

Problem med backspel och markeringar alltså, men mest saknar man tyngd där fram. Sina två anfallare har man släppt till just nämnda Häcken och Norrköping, där Crespo fanns med i målprotokollet idag och där alltså Kalle Holmberg fanns med i vinstprotokollet, även om han bara nötte bänk. Så visst känns det surt.

Ersättarna Viktor Sköld och Michael Omoh har ännu inte blivit de som frälsat ÖSK. Men så länge som den sistnämnde inte får chansen från start så har vi inte riktigt facit om flyttkarusellen inneburit något positivt netto för klubben. Efter att ändå ha fått drygt halvtimmen mot Malmö blev det idag bara kvarten för Omoh. Naturligtvis för lite för att han ska kunna förändra en matchbild.

Viktor Sköld har mycket kvar att bevisa för mig personligen. Många tror dock att han kan vara lösningen på ÖSK:s anfallsproblem, men då måste det bli bättre skärpa i fortsättningen. Okej, att näta mot Malmö och Norrköping är inte lätt, men något av dagens två lägen måste avslutas bättre av en uttalad målgörare.

Bägge chanserna efter fina passningar av Daniel Gustavsson. I den första måste det till ett mycket bättre skott än en "bakåtpassning" till målvakten. I andra halvleken hade Viktor hela bortre gaveln att lägga in bollen i, men den dåliga balansen gjorde att avslutet gick åt skogen.

DG levererade även en fin passning till Maic Sema, som ändå fick till ett hyfsat bra skott, som Norrköpings nya österrikiska målvakt Langer, fick sträcka ut sig i.

Ska man vara nyanserad till ÖSK:s insats får väl ändå tillstås att de började matchen mycket förtroendeingivande. Första 20-25 minuterna höll bortalaget i innan IFK:s press kom igång. Men mitt i hemmapressen chockade ÖSK i den 40 minuten med ett fint anfall som gav mål. Nordin ut till Sema, som lyfte in till Broberg, vars inlägg framför mål påpassligt Daniel Nordmark höll sig framme på, 0-1.

Ett lag är aldrig så sårbart som efter ... Ja, ja, den klyschan hänger i fortfarande och minuten efter var det utjämnat till 1-1.

Andra halvlek var nästan helt IFK:s och Oscar Jansson höll siffrorna nere. Dock hade ÖSK två målchanser, nämnde Viktor Skölds och dessutom bra avslut av Daniel Nordmark, där målvakten tippade till hörna.

Bäst i ÖSK var just Nordmark tillsammans med Gerzic och DG. De nya i försvaret, Lorentzson och Hines-Ike får ändå godkänt trots vissa markeringsmissar på de tre baklängesmålen.

Nu vill vi framförallt inte se Crespo näta mot ÖSK i nästa match. Han får gärna göra mål i andra drabbningar.