fredag 5 augusti 2016

Ajdarevicmål innebar poäng

Sverige öppnade med en poäng i 2-2-matchen mot Colombia i OS. ÖSK:aren Astrit Ajdarevic var bara en kvart från att bli matchhhjälte, men en oturlig hands på Joakim Nilsson innebar straff för Colombia och kvittering.

Colombia tog också ledningen redan i den 17 minuten och hade under den första halvleken de klart vassaste chanserna. Målvakten Andreas Linde gjorde några ingripanden och hindrade 0-2. Sverige åt sig mer och mer in i matchen och Ajdarevic hade ett bra vänsterskott som den colombianske målvakten Bonilla räddade.

Två minuter före paus var det en annan anfallare som visade framfötterna, Michael Ishak. En riktig rökare helt otagbar för motståndarmålisen och ställningen var utjämnad i halvtid.

Det svenska spelet var klart bättre i den andra och Ajdarevic hade ett farligt skottinlägg som målvakten verkligen fick sträcka ut sig på. Ja, till och med så att han tillfälligt ådrog sig en skada. I den 62 minuten kom så Sveriges ledningsmål genom en målvaktsretur, där Ajdarevic höll sig framme, innan det snöpliga straffmålet för Colombia.

Det var en rolig och underhållande match, där nämnde Ajdarevic gjorde en bra insats. Som vanligt med U-23-laget så har de en förmåga att vända underlägen och gjorde så även denna gång.

På söndag vid midnatt tar svenskarna emot Nigeria.