måndag 1 augusti 2016

Omoh behållningen i ÖSK

Publiksiffran på drygt 9 000 och nyförvärvet Michael Omoh var den stora behållningen för ÖSK när laget blev poänglöst mot Malmö. Siffrorna 0-3 var inte så mycket att säga om, även om hemmalaget var värt ett tröstmål efter sin fina sista kvart. Den som låg bakom de flesta farligheterna var just nämnde Omoh, som har stora chanser att bli en riktig publikfriare.

Att snurra med Malmöförsvaret är det inte många allsvenska spelare som klarat av i år och vi fick se många sköna finter som så när hade kunnat resultera i mål. Omoh fick tio minuter i 3-1-segern mot Falkenberg och idag 35 minuter. Men när han kommit in så hade tyvärr Malmö redan punkterat matchen med sitt tredje mål. Det hade varit intressant att ha sett honom från start och kanske att siffrorna hade blivit annorlunda då.

Men det är svårt att spekulera i olika scenarier, och faktum är hur som helst att det är svårt att göra mål på Malmö. Endast 13 insläppta på 16 omgångar, alltså mindre än ett per match, är siffror som talar sitt tydliga språk.

Det kan väl tyvärr också konstateras att ÖSK inte är någon guldkandidat. Där får Norrköping, AIK och IFK Göteborg utgöra de största hoten mot favoriterna Malmö. Men kan ÖSK behålla den femteplats de nu har, säsongen ut, så är det klart godkänt. Trots allt har man många spännande spelare att bygga vidare på inför kommande år.

Får Viktor Sköld komma in i laget mer och mer så kan han säkert bidra framåt, liksom förhoppningsvis även förre Degerforsspelaren Ferhad Ayaz. På backplats har man nu fått in förre AIK-spelaren Martin Lorentzson och det kan behövas framöver. Michael Almebäck spelade trots handskadan och tyvärr fick Daniel Björnqvist utgå redan i 12 minuten pga skada. Lägg därtill att både Haginge och Valgardsson finns på skadelistan.

Överraskande var att Alexander Axén slängde in Martin Broberg på högerbacken i stället för kanske det mer naturliga valet Brendan Hines-Ike. Visserligen gjorde Broberg det bra, men hans offensiva egenskaper behövs längre upp i banan.

En supertuff vecka för ÖSK alltså, med hemmamatch mot serieettan Malmö och på söndag bortamatch mot tvåan Norrköping. Och visst saknas Astrit Ajdarevic, det går inte att förneka. Men ändå gjorde klubben rätt som gav honom chansen i OS. Ett sådant äventyr borde ingen klubb neka sina spelare. Kanske att ÖSK genom sitt hedersamma agerande ändå har byggt upp ett slags positiv karma, som möjligtvis kan bära frukt i framtiden?

Det kan verkligen behövas mot Norrköping, som blir en väldigt svårknäckt nöt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar