måndag 11 juli 2016

Styrkebesked av Oscar

Att ÖSK på måndagskvällen förlorade borta mot Malmö med matchens enda mål kan absolut inte skyllas på comebackande Oscar Jansson. Tvärt om, han höll siffrorna nere och såg till att det var match i 94 minuter.

Men det visste vi ju om och därför var vi inte oroliga när Jacob Rinne tog beslutet att pröva sina vingar utomlands. Det känns tryggt inför hösten att veta att den sista utposten är oförändrad mot i våras.

I övrigt då? Ja, Malmö är inget lätt lag att möta och det är ju därför de leder tabellen. Men ÖSK gjorde ett tappert försök att ta kommandot och hade de första 20 minuterna. Både Broberg och Ajdarevic testade skott, men Malmö-försvaret var samlat. Även om ett visst ÖSK-tryck fanns under denna period så uppkom inga riktiga målchanser.

Närmast var egentligen Martin Broberg i den andra halvleken, med ett stolpskott. I anfallet därefter tog Malmö ledningen genom Jo Inge Berget i den 52 minuten. Andra halvleken var helt klart Malmös och Oscar visade upp några svettiga räddningar.

ÖSK:s anfall hade dock vissa svårigheter och tyvärr vägde Maic Sema lite för lätt denna kväll. Även inhoppande Kalle Holmberg hade det svårt mot det resoluta MFF-försvaret. Farligast blev det nog när Crespo hoppade in mot slutet. Det är egentligen synd att tappa en sådan spelare, och ÖSK behöver ha en bra bänk nu när avstängningarna kommer tätare.

Därför känns det onödigt att både Kalle Holmberg och Sebastian Ring tar de här huvudlösa varningarna, och låter humöret styra. Nordin får också lite skäll: sluta dräll med boll!

Summa summarum att förlora borta mot MFF är ingen katastrof. Det är inte där poängen ska tas, som ska hålla kvar ÖSK i toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar