måndag 2 maj 2016

Publikvänliga ÖSK

I regel vill publiken se mål på våra fotbollsarenor och ÖSK har verkligen bjudit till i de senaste tre matcherna. På åtta dagar har man redovisat målskillnaden 9-7. Långt ifrån några 0-0-matcher för Svartvitt, 3-2, 4-2 och 2-3.

Att ÖSK skulle få det tufft ikväll låg lite i luften. Kalmar borta brukar passa illa och att upprepa storspelet mot Östersund var nog lite för mycket begärt. Kalmar som dessutom har slagit Elfsborg hemma med samma siffror, efter en 3-0-ledning. ÖSK gav dem ändå en fight.

Men i nästan alla ÖSK-matcher har vi kunnat upptäcka en viss osäkerhet i försvaret. Det bjuds på alldeles för mycket, apropå den första raden i detta inlägg. Baklängesmålen har ibland sett lite för enkla ut. Där har Sportklubben något att jobba med om man ska bli ett topplag, typ som IFK Norrköping verkar bli i år igen.

Kalmars 3-2-seger var inget att säga om, helt rättvis efter spelet och målchanserna att döma. Astrit Ajdarevic stolpskott beaktat. Men vilken tillgång detta bollgeni är! Utan honom hade Kalmar säkrat segern för länge sedan. Återigen fick vi se en helt overklig pass från den magiska vänsterfoten till DG. Ungefär som mot Östersund. Astrit låg även bakom Maic Semas ledningsmål i den 50:e minuten.

Ett lag är aldrig så sårbart som efter ett mål framåt, är en gammal sliten klyscha. Den passade bra in vid det tillfället då ÖSK började se tre poäng hägra och agerade statister när ex-örebroaren Jonatan Ring lyckades hitta in till Papa Diouf, som enkelt kvitterade till 2-2.

Ring förresten, återigen kunde vi se en brödrakamp på planen. Mot Östersund kämpade Maic Sema mot lillebror Ken. Ikväll fick storebror ännu en gång sista ordet då Jonatan Ring vann mot lillebror Sebastian. Men i den andra halvleken blev det "utringning" för bägge före detta Adolfsbergsspelarna, som byttes ut.

Ersättare i ÖSK blev Logi Valgardsson, som alltså inte fick se ÖSK vinna i sin come-back. Visst, det är lätt att vara efterklok, men varför inte Brendan Hines-Ike?

Vid ställningen 2-2 låg Kalmar på för ett ledningsmål med mycket folk. Hade ÖSK haft en Crespo att tillgå hade han varit utmärkt att placera på topp, för att hindra Kalmar att fylla på i anfallet. Nu var Crespo tyvärr indisponibel på grund av magbesvär. Men på måndag hemma mot Hammarby ska han väl kunna vara på benen igen och gå in i startelvan istället för RÅP, som är avstängd.

Det är bara att skaka av sig kvällens 2-3-förlust och bita ihop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar