måndag 9 maj 2016

Vi vill se: Rinne och Ajdarevic i landslaget!

Efter kvällens hemmadramatik mot Hammarby börjar vi i slutet, nämligen på presskonferensen efteråt. Frågan ställde jag till ÖSK:s tränare Alexander Axén:

- Jag vill se både Rinne och Ajdarevic i landslaget, håller du med?

Hade på känn det diplomatiska svaret om att det är förbundskaptenens sak att avgöra, men jag ville ändå dryfta frågan. Särskilt som Erik Hamrén tar ut EM-truppen på onsdag. Någon närking (inte Axén) muttrade efteråt: "Inte menar du väl att Ajdarevic ska spela i landslaget?". Mitt svar blev: "Jodå, jag menar varenda ord".

Även i kvällens Sportnytt togs frågan upp då Mats Nyström efterlyste en överraskning som inhoppare i truppen. Namn som diskuterades var AIK:s Strandberg, Norrköpings Nyman ... och ÖSK:s Ajdarevic.

Det är ett tillskott på mittfältet som behövs i landslaget och visst kunde Christoffer Nyman vara ett namn, efter rapporter att döma. Men vi som sett Astrit Ajdarevics kapacitet vet att där finns ett reservkapital. Med en sådan spelintelligens och kunnande skulle han absolut vara en injektion i landslaget. Vi vet som sagt vad han kan i ÖSK, och i en bättre omgivning skulle en Ajdarevic absolut växa ytterligare som spelare. Allsvenskans för nuvarande bäste? Ja, med största sannolikhet. Och tar inte Hamrén ut honom så gör förmodligen Albaniens förbundskapten det.

Erik Hamrén är dock inte känd för att vara en överaskningarnas man, och vi får väl tyvärr utgå från att svenska landslaget missar honom. Förresten, skulle det bli straffläggning i EM skulle både Rinne och Ajdarevic vara väldigt värdefulla. Det var nämligen straffarnas kväll i kväll. Elvametersskott och räddning som skulle avgöra matchen. Bägge i absoluta slutsekunden av respektive halvlek, lustigt nog.

Ja, särskilt lustigt för ÖSK förstås, som gick segrande ur bägge situationerna och slutsegrare i matchen med 3-2. Ånyo många mål. En match helt i publikens smak, om man nu vill se mer än bara ställningskrig och taktik. Här var det ibland målchanser åt bägge hållen under bara några sekunder.

Att tala om brister i försvarsspelet en kväll som denna är bara att hoppa över. Det skulle lägga för mycket sordin på feststämningen. Antagligen vet alla vad som krävs för att göra om bravaden hemma mot Elfsborg på söndag. Matcher som det brukar bli många mål i, och bara för det blir det väl 0-0 istället!?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar