onsdag 27 april 2016

Nio minuters mästarklass räckte

Vilket sällan skådat målfyrverkeri! 4-2 mot överraskningslaget Östersund, på bortaplan. På två matcher har ÖSK nu gjort sju mål! Och har visat en härlig kampmoral genom att vända dessa matcher. Det här är vad alla hoppades på inför säsongen, det här liknar det succéartade höstspelet ifjol. Ja, till och med i klass med hösten 2014. Och ändå hade man reservkapitalet Crespo på bänken denna gång.

Men det spelar ju ingen roll vem som gör målen, om det är Crespo, DG eller Kalle Holmberg. Ikväll var det de sistnämndas tur att träda fram. Holmberg som varit mållös innan fick äran att näta två gånger. Samma målsumma stod DG för, plus att han assisterade Holmberg. Vilken succé!

Daniel har vi ju sett kommit fram i många chanser tidigare, men där pricken över i:et saknats. Nu gjorde han två nästan identiskt lika mål i samma burgavel. Kalle nätade ju titt som tätt under försäsongen, och det är skönt att se att målen fortsätter att komma i mer betydande matcher.

Och vilken passning från Astrit Ajdarevic till 1-3. En fantastisk långboll till DG, som överraskar alla när han inte skjuter och istället passar Holmberg, som får helt öppet mål. Ett mycket vackert anfall. Mästarklass!

Crespo då? Jo, han fick komma in med några minuter kvar på matchklockan, men då ledde ÖSK med betryggande 4-2. Vilken sits Axén sitter i! Och vilka angenäma laguttagningsproblem. Men man vet att avstängningar kommer så småningom, så en bra bänk är absolut nödvändigt om topplaceringen ska hållas i fortsättningen.

Nu är man tvåa efter IFK Norrköping och läget ser väldigt ljust ut inför framtiden. Tryggt också att ÖSK kan vända matcher till seger. Det har nu hänt i hälften av omgångarna.

Sammanfattningsvis var det nio helt magiska minuter mellan den 51 och 60. Lika magiskt som matchminut 68 till 75 i söndags, men då gjordes "bara" två mål.