måndag 18 april 2016

Giffarna passar inte ÖSK

Inom idrotten brukar man prata om bogey teams, alltså spöklag. GIF Sundsvall är ett sådant för ÖSK, det är helt klart. Förra året inte en poäng mot norrlänningarna. Och förlusten med 1-3 ikväll var inget att säga om. Det var som förgjort.

Sedan kan man väl tycka att ÖSK inte hade behövt bjuda på de första två målen som de gjorde, men Jacob Rinne gjorde två avgörande räddningar så det jämnar ut sig. Han är absolut inte att lasta för förlusten.

Annars inledde ÖSK förtroendeingivande och borde ha tagit ledningen med tanke på de chanser som skapades och det spelövertag som innehades. Knuff i ryggar brukar domaren blunda för ute på planen, men i straffområdet ska det blåsas för sådana förseelser. ÖSK:s Crespo skulle gott kunnat få med sig en straff vid de olika tillfällena. Men som det blev hade det nu inte hjälpt.

ÖSK var bollskickligare än giffarna ute på planen, men de sistnämnda var effektivare. Och fotboll går ju som bekant ut på att göra mål. Känslan är att ÖSK lägger ner för mycket energi på sitt passningsspel så att tempot blir lidande. Ett snabbt och rakt passningsspel är optimalt, men tusan så svårt. Man blir lätt sårbar vid sådana försök.

Efter att giffarna haft en 2-1-ledning i paus fick DG utgå istället för Sema. Nordmark om in i stället för Gerzic och Hines-Ike bytte mot Ring. Inget av byten hjälpte dock och uppförsbacken hade blivit ännu brantare efter Sundsvalls tredje mål.

Nu är det bara för Svartvitt att skaka av sig det här och blicka framåt. Dessvärre är nästa motståndare också ett sådant där lag som är svårt att möta. För all del är det inte bara ÖSK som har det besvärligt mot IFK Göteborg.

Förhoppningsvis kan kvällens förlust tjäna som tändvätska inför söndagens hemmamatch. Bara man inte blir övertända. Då gäller det att sätta defensiven och Hysén blir inte lätt att tas med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar