lördag 29 augusti 2015

Vilken skön Häckklippning!

Tredje trepoängaren och tredje nollan och nu trea från slutet inför landskampsuppehållet. Gissa om dagens seger kändes skön för alla i ÖSK-lägret. Som vanligt när det gäller ÖSK den här säsongen kunde man inte vara säker på någonting. Ledningar har förvandlats till oavgjorda på löpande band och därför satt DG:s punktering i matchens sista sekunder oerhört skönt. Extra behagligt för honom förstås, som hade två fina frilägen, men inte fick upp bollen tillräckligt högt för att den skulle passera Häckenmålvakten Peter Abrahamsson. Med en högre placerad boll blev det tredje gången gillt för DG.

Jacob Rinne måste ändå utses till matchens lirare med sitt fina målvaktsspel och den strålande straffräddningen efter en halvtimme, då ÖSK-bekantingen Paulinho i Häcken inte lyckades kvittera. För ÖSK hade fått en pangstart i matchen och tagit ledningen genom Martin Broberg redan i den 2:a minuten. Han vek in mot mitten från vänsterkanten och slog en boll otagbart för Abrahamsson i bortre hörnet.

Just sådana lägen hade sedan Häcken ett flertal i den andra och man satt med hjärtat i halsgropen nästan varje gång. Ett markant spelövertag för gästerna med 60 - 40 gjorde det mycket jobbigt för ÖSK-spelarna. Men de redde ut stormen och kan vara väldigt nöjda och stolta över att kunna bevisa för sig själva att det går att vinna en match. Och att det också går att vinna med Rinne som sista utpost, vilket inte tidigare lyckats, varken i år eller förra året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar