måndag 24 augusti 2015

Status quo för ÖSK

Rubriken syftar inte på att ÖSK-spelet rockar, utan mer på ett oförändrat läge för klubben. Den hägrande trepoängaren får ÖSK-anhängarna fortfarande sukta efter, och nu är det jämnt tre månader sedan. Det verkar som förgjort.

Ändå var ÖSK helt klart det bättre laget och borde ha bärgat hela poängskörden. Särskilt i slutet av matchen hade man ett stort tryck och det syntes att viljan fanns.  Det är däremot tveksamt om Halmstad borde finnas kvar i allsvenskan, men det är ändå i slutändan poängen som räknas, inte spelet.

I de matcherna som Astrit Ajdarevic varit med har man ändock sett en klar förbättring, där även Martin Broberg går från klarhet till klarhet. Nu fick de bägge nyförvärven, plus även det tredje, Pär Eriksson, komma med i skytte- och assistprotokollet. Astrit lade hörnan som Martin nickade in redan i den 14 minuten, och 0-1 kändes som en perfekt start för ÖSK för att kunna vinna matchen.

I den 58 minuten kunde Pär Eriksson så forcera in Daniel Björnqvists fina inlägg och ÖSK ledde ytterligare än gång. Men säg den glädje som vara beständigt, bara två minuter senare hade HBK kvitterat igen.

Nu får vi hoppas att GIF Sundsvall gör sitt i matchen mot Falkenberg hemma. För ÖSK:s del ser det resterande programmet ut som följande:

Häcken (h), Hammarby (b), Elfsborg (h), Helsingborg (b), Kalmar (h), Falkenberg (h), Gefle IF (b), Åtvidaberg (b), AIK (h).

Risken är överhängande att det blir nya kryssmatcher framöver, något som tyvärr inte håller i längden.