söndag 16 augusti 2015

Det vill sig inte för ÖSK

Trots lovande spel i den första halvleken mot GIF Sundsvall så fortsätter kräftgången. Och trots spel med en man mer under den större delen av andra halvleken lyckades man inte göra något mål. Det har gått troll i bolluslingen. ÖSK ägde alltså första halvleken och hade flera möjligheter att näta, både när Pär Ericsson slet sig loss och kom fri. Men ur dålig vinkel lyckades han inte få skottet att gå förbi målvakten Naurin. Även Nordin Gerzic fick skottläge, men det blev för mycket ytterskruv på bollen som smet strax utanför. Det bästa tillfället kom nog i den 39 minuten när ÖSK hade ett ypperligt omställningsläge på mitten. Hade Ericsson lyckats hålla sig on-side där så hade det varit gata ner mot den ensamme Sundsvallsmålvakten.

Passningsspelet stämde ofta och det fanns goda intentioner för den andra halvleken. Men ändå fick ÖSK:arna vara nöjda med 0-0 i paus, eftersom hemmalaget mycket väl hade kunnat få en straff i den 32 minuten, då Gerzic höll på att ställa till det. En situation där vilken domare som helst hade kunnat blåsa.

Så kom då ÖSK:s gyllene läge i den 57 matchminuten. Robbin Sellin, som var matchhjälte i vårens match lagen emellan, såg ut att ställa till det för sitt GIF Sundsvall. Han tappade huvudet och gav ÖSK:s Robert Åhman Persson en ful och onödig eftersläng och det röda kortet lyste solklart. Men som så många gånger förr när ett lag blir drabbat på detta sätt så knyts handen i fickan och man får oanade krafter. Det var precis vad som inträffade också, för efter utvisningen var Giffarna det bättre laget. Ett lag som hade 5-0 på sina två senaste mot ett som hade 1-9 på lika många matcher visade sig ha fortsatt medvind.

Och när 1-0 kom i den 70 minuten genom Sigurjonssons långskott var det bara att konstatera att oturen grinade de svartvita i ansiktet än en gång. Nio gånger av tio fångas nämligen ett sådant skott upp av försvaret, men i det här fallet fick Sundsvalls islänning för mycket yta för att sikta.

Att RÅP byttes ut i den andra halvleken berodde säkert på att han hade en varning sedan förut och då behövs det inte mycket för att domaren ska kompensera. Ersättande Daniel Nordmark fick tyvärr inte samma tryck på anfallen. Över huvud taget var andra halvleken en stor besvikelse ur ÖSK-synpunkt, som borde ha tagit chansen att vända trenden.