söndag 9 augusti 2015

Nu börjar verkligen allvaret

ÖSK har nu mött Djurgården och Malmö FF i dubbelmöten, plus två andra topplag, IFK:arna från Göteborg och Norrköping. Att tappa poäng mot dessa är inget att säga om, men det är nu allvaret börjar. Nu kommer sexpoängsmatcherna bli allt mer vanliga, som på lördag med bortamatch mot GIF Sundsvall. Med en revanschsugen Shpetim Hasani, som nog inget hellre vill än att sänka ÖSK. Lika svårt och lika viktig match blir det helgen efter med bortamöte mot Halmstads BK.

Även om det är i dessa matcher allt ska ske så kunde man önska lite fler poäng på vägen. Två poäng på sex matcher är oroväckande lite. Och nio insläppta på två matcher är oroväckande mycket. Det kan tyckas att allt gick motståndarnas väg, både mot Göteborg och Norrköping. I eftermiddagens match åstadkom faktiskt inte IFK särskilt många målchanser, jag kunde få ihop det till fyra stycken. Att på dessa göra tre mål är imponerande. Men som så ofta förut, ett bra lag har ofta flyt, vilket "Peking" sannerligen hade idag, även om de hade spelet under större delen av matchen.

Sedan måste man nog säga att Oscar Jansson var något felplacerad vid 0-1-målet i den 20 minuten. Där borde han allt ha hållit första stolpen. Visserligen var långskottet överraskande, även för ÖSK-försvaret som inte hann med att täcka. Ett överraskande bortainlägg fick vi också se i den 39 minuten som hamnade på Christoffer Nymans huvud, och så var det 0-2. Där kunde man tänka sig bättre uppvaktning av ÖSK-backen Eidur Sigurbjörnsson.

Att ligga under med två mål i paus är inte optimalt, särskilt inte för årets ÖSK som haft svårt med målskyttet. Man hade ändå vissa förhoppningar när Nordin Gerzic och Kalle Holmberg byttes in i den 59 minuten. En matchpetad Nordin fick ganska snart en assistpoäng då han i den 61 minuten la en läcker pass till Martin Broberg som snyggt satte 1-2 via målvakt och ribba.

Men ett lag är som sårbarast efter ett eget mål, heter en gammal klyscha, vilket ÖSK fick känna på. Efter en trasslig situation gick bollen ut till en alltid lika farlig Emir Kujovic, som behärskat på volley satte 1-3. Då var det ridå för hemmalaget, som aldrig lyckades resa sig igen.

Allt gick med IFK denna match och allt gick emot ÖSK. Frågan är när denna trend ska vända? Och frågan är om laget bara ska hoppas på en framtida tur? Nej, det måste till lite andra bitar också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar