torsdag 4 juni 2015

Andra hemmanollan i rad för Oscar

ÖSK höll nollan hemma igen för andra matchen i rad i och med 0-0 mot Helsingborg. Det är oerhört viktigt att man börjar få ordning på försvaret och publiken börjar i takt med detta återkomma. Från att tidigare matcher bara ha nått drygt 5 000 var nu siffran uppe i över 6 000. Visserligen brukar nationaldagen innehålla många begivenheter, men vid fint väder borde publiksiffran på lördag mot Halmstads BK ändå kunna komma över 7 000-strecket. Nu är ju HBK inget traditionellt publiklag och är liksom ÖSK för närvarande också ett bottenlag. Men det är ändå avslutning på vårsäsongen och med ÖSK:s förlustfria rad i åtanke ska det väl kunna locka en del extraåskådare. Men det gäller att se upp med Halmstad som vann mot GIF Sundsvall i denna rond.

Det finns olika typer av 0-0-matcher och denna var definitivt en av de mer sevärda. Ett under att inte bollen slank in vid något tillfälle. Både Helsingborg och ÖSK hade drygt 20 avslut däribland flera ramträffar och en missad straff. Ahmed Yasin har varit säkerheten själv vid sina två föregående straffstrutar, men denna gång läste målvakten rätt. Förresten en allsvensk debutant med namnet Matt Pydrowski och med samma utstyrsel som tjecken Petr Cech.

Ahmed håller ändå en hög lägstanivå och gör sällan en dålig match. Det händer alltid något när han får bollen. Robert Åhman Persson var som alltid lika nyttig på mitten. Marcus Pode fick denna gång spela från start, men hade inte samma lycka med sig som mot Elfsborg senast. Han byttes ut mot Kalle Holmberg i den 67:e minuten.

Eidur Sigurbjörnsson var tillbaka efter avstängning och gjorde återigen en hygglig insats. Och som sagt, Oscar Janssons formkurva bådar gott inför framtiden och vi får hoppas att han kan bibehålla den under uppehållet. Det kan komma att behövas för i juli sparkar det igång med dubbelmöten mot Djurgården och Malmö FF. Efter dessa strapatser ställs man den 2 augusti mot serieledande IFK Göteborg för tredje gången denna säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar