lördag 6 juni 2015

Ingen våravslutning med flaggan i topp

Den viktiga sexpoängsmatchen i våravslutningen hemma mot Halmstads BK blev tyvärr en besvikelse. Men trots allt fortsätter den förlustfria sviten, i och med 1-1. Men att spela oavgjort håller inte i höst, åtminstone inte i sådana här viktiga matcher i bottenstriden.

Oscar Jansson höll inte nollan denna gång, men man måste säga att han räddade ÖSK undan en förlust. Även om HBK:s tränare Janne Jönsson inte ville använda ordet "räddade" så var han inne på samma linje. Han var klart nöjd med sina mannar och det ska han vara en sådan här dag.

Alexander Axén var förstås inte nöjd med någonting, mer än att ÖSK undvek förlust. På presskonferensen poängterade han lagets brist på energi och höll med om att HBK spelade bra. På min fråga vad han säger om att ÖSK inom en vecka har tappat fyra poäng på felaktiga offsidedomslut, svarade han att han inte orkade prata om det.

Förmodligen hade han inte koll på att så var fallet även denna match, inte bara Elfsborgs offsidemål i söndags. I den 24:e minuten skickade nämligen Daniel Gustavsson ut bollen till en onside-stående Nordin Gerzic, som läckert chippade in bollen via ribban. Ett helt regelrätt mål, som det såg ut från läktaren, och linjedomaren hade i situationen bra hjälp av straffområdeslinjen i sin bedömning. Men ändå fattade han beslutet om offside.

Nu ska sägas att en ÖSK-vinst inte alls hade varit välförtjänt. På sätt och vis hade en trepoängare invaggat laget i falsk säkerhet inför semesteruppehållet. Axén har stora problem att brottas med och medgav att det täta matchandet har slitit på den tunna spelartruppen. Vilket förstås var en av anledningarna till att han var så fåordig på presskonferensen. Det  var därför inte läge att fråga om hur anfallsspelet ska kunna förbättras.

Dagens startuppställning med Marcus Pode och Nordin Gerzic på topp gav ingen önskad effekt. Även om Nordin faktiskt premiärmålade för säsongen med sitt läckra frisparksmål i den andra halvlekens andra minut. Ett frisparksläge strax utanför straffområdet är något han verkligen gillar och vi har sett honom förvaltat tillfällena väldigt ofta. Där är han kung. Värre har han att gå upp på nick vid inläggen som kommer och att springa i djupled.

Ett nyförvärv på anfallssidan är som man ser det ett måste inför höstsäsongen. Pengar finns avsatta, men de lär vara låsta, enligt vissa källor. Hur det är med den saken får framtiden utvisa.