söndag 31 maj 2015

Förlustfria raden fortsätter

ÖSK undvek förlust även i sin tredje match efter vändningen, eller snarare att det var Elfsborg som gjorde det. Boråsarna får vara glada för en poäng, även om de hade spelet och skapade de flesta chanserna.

Till en början liknade matchen mycket cupfinalen mot IFK Göteborg. ÖSK tog ledningen genom Marcus Pode och höll den halvleken ut. Hade förresten kunnat leda med 2-0 efter Nordin Gerzic´ friläge. Sedan öste Elfsborg på för fullt i den andra, precis som även IFK gjorde. Kvitteringen skulle också komma i den 71:a matchminuten, snöpligt nog efter ett tydligt offsidemål. Extra snöpligt var det också eftersom ÖSK hade ett ypperligt läge i anfallet innan att göra ställningen till 0-2.

Sedan 1-1 kommit genom Lasse Nilsson var risken överhängande för ytterligare ett hemmamål, vilket skulle göra det hela till en fullständig repris av cupfinalen. Men ÖSK hade krafter kvar och i ett av få anfall i den andra halvleken lyckades Marcus Pode på högerkanten leverera en perfekt passning till framstörtande Daniel Gustavsson, som enkelt lade in 1-2. Då var det endast fem ordinarie matchminuter kvar och allt såg så mycket ljusare ut.

Men så orkade inte ÖSK-manskapet attackera de ettriga gulsvartingarna och norrmannen Henning Hauger fick för mycket tid att måtta sitt distansskott, som Oscar Jansson var chanslös på, 2-2. Att ta poäng av hemmastarka Elfsborg var ändå ytterligare en fjäder i hatten, som bådar gott inför framtiden.

Roligt att se Pode börja leverera igen, nu med både mål och assist. Alla gjorde en gedigen insats mot ett allsvenskt topplag och ÖSK genomförde matchen väl efter sina resurser. Synd bara att det inte räckte till tre poäng.