måndag 11 maj 2015

Otur och oskicklighet

Ett bra lag brukar ha tur, heter det. Lika väl som ett dåligt lag har otur. Ja, så kanske man kan sammanfatta ÖSK:s åttonde match i årets allsvenska, inte heller nu någon höjdarmatch precis. Även om inte heller Häcken var bra, så hade de de där viktiga marginalerna på sin sida. Marginaler som ÖSK måste ha med sig för att det ska börja vända.

Söndag 10 maj, match på Gamla Ullevi i Göteborg. Söndag 17 maj, match på Gamla Ullevi i Göteborg. Frågan är om man ens i sin vildaste fantasi kan hitta några uns av spår till en cupvinst på söndag. Logiken talar verkligen mot ÖSK, särskilt som IFK Göteborg inlett förvånansvärt bra och just nu toppar allsvenskan.

Men det lilla hoppet kanske ändå kan skrapas fram där i konstaterandet att i den förstnämnda matchen var det allsvenskan och i den senare är det cup. Begreppet "urusel start i allsvenskan" har säkert satt sig i skallen hos de svartvita. Däremot om man tar fram "en fortsättning på segersviten i cupen" kan detta generera i oanade följder.

På söndag gäller det alltså att kunna lyckas skjuta undan allt tidigare negativt, bägge lagen står på noll, även om IFK lär ha viss fördel av hemmaplan. Det här är en match som den legendariske mentale tränaren Lars-Eric Uneståhl säkert skulle ha gillat. Och förmodligen vinner laget som kan plocka fram de där riktiga cuptakterna. Här gäller inget skönspel, det är grisfotboll som ska göra´t.

En cuppvinst skulle i förlängningen kunna innebära en vändning också i allsvenskan. Förresten, en bekant till mig föreslog innan matchen mot Häcken att ÖSK skulle ha mönstrat U-21-laget, som senast öste in mål mot Åtvidaberg. En intressant tanke, för mot Häcken hade man verkligen inget att förlora. Åtvidaberg ja, ett lag som kommer till Örebro nästa vecka för en ödesmatch. Men vi får ta en sak i taget. Nu gäller det att fokusera.

Till sist: Grattis Peter Samuelsson till ett äkta hattrick för Degerfors mot Frej i helgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar