söndag 17 maj 2015

Tack för silvret ÖSK!


                             ÖSK tackar sina fans för stödet i cupfinalen

Nu var ju i och för sig silvermedaljen i årets cupspel redan klar innan dagens avspark i finalen, men ÖSK bjöd ändå upp till en spännande match mot IFK Göteborg. Ständigt detta IFK Göteborg som ska förstöra festen! När cirka kvarten återstod drog de ner rullgardinen för Svartvitt och den minnesgode vet att förhållandet var detsamma senast ÖSK nosade på en stor titel. I allsvenskans epilog 1994 var det än mer försmädligt, än idag förstås. Ett allsvenskt guld då hade naturligtvis smällt så mycket högre.

Man kan tycka att den allsmäktige Fotbollsguden kunde ha låtit stackars ÖSK få åtminstone en cuptitel, nu när IFK redan hade sex stycken tidigare. Men icke, det räckte tydligen med att få vara cupmästare i 67 minuter. Sedan blev det obevekligen Blåvitt för hela slanten. Och ska man vara ärlig så var de bästa laget. Men cup är cup och det är ju det som är tjusningen. Vi har sett skrällar i engelska FA-cupen vid flera tillfällen, så varför inte också idag?

Sedan finns det ju det här som kallas vinnarkultur, som ÖSK tyvärr saknar och där IFK i stället kan vältra sig i sådan. Vinnarkultur och spelskicklighet var alltså två komponenter som blev ÖSK övermäktiga denna eftermiddag.

Många blev förvånade när Mikael Stahre förra året fick sparken från IFK Göteborg efter en andraplats i allsvenskan. Tydligen hade klubben vittring på mer och nöjde sig inte att spela andra fiolen bakom MFF. Så här långt har tillsättandet av Jörgen Lennartsson som coach blivit en succé och laget kan mycket väl utmana skåningarna i årets allsvenska. Ett cupguld kan följas upp av ett allsvenskt sådant. Man har en organisation som lyckats mycket väl i sina värvningar och närheten till både Danmark och Norge innebär bra koll på spelare från dessa länder.

Trots Norges nationaldag var det ändå två danskar som grejade guldet, Vibe och Rieks. Inte mycket att säga om, alltså. Statistiken på avslut och hörnor talar för sig självt.

Men ÖSK såg genom Nkilis turmål ändå till att hålla spänningen vid liv under hela matchen, vilket hedrar laget. Man hade befarat annars att det varit klart för IFK redan i paus. Nu kan förhoppningsvis den gedigna cupinsatsen generera i bättre tag i mot Åtvidaberg hemma på onsdag. Då behövs mål för egen maskin, inte endast hjälp från något motståndarben.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar