måndag 4 maj 2015

Nu är goda råd dyra

Kalmar FF hade inför kvällens match hemma mot ÖSK bara gjort tre mål, dock alla på nick. Genom 3-0-vinsten fördubblade smålänningarna alltså sin målskörd. ÖSK hade inför kvällens match uppträtt ostadigt på hörnor och inlägg. Så vad var inte naturligare än att KFF vann på två enkla nickmål, genom Antonsson och Elm. Kalmar hade läst läxan, vilket inte ÖSK gjort.

Hemmalaget fick visserligen ett tidigt övertag genom en billigt dömd straffspark, men i alla fall. Nu måste ÖSK börja bygga laget bakifrån. En osammanspelad backlinje håller inte i årets allsvenska, det är bara att konstatera. Ett varningens finger fick man redan i försäsongsmatchen mot Varberg då man släppte till tre mål. En stabilisering av försvaret gjordes då och ÖSK gick som tåget och krigade sig till en cupfinal. Frågan är vad som rättades till då och som inte har åtgärdats till den allsvenska starten?

Att byta målvakt var inte heller problemet, utan mer en vink om att omdanande idéer och råd håller på att sina. Finns det något revolutionerande som Axén kan göra med ÖSK utan att behöva byta ut halva laget? Och vad finns att tillgå? Samtidigt läser man att ÖSK:s U-16 och U-17-lag öser in mål mot sina jämnåriga, men att sätta in en sådan spelare i nuläget är givetvis inte att rekommendera. Det måste finnas mer substans i spelet först. Det är bara att hoppas att dessa lovande ÖSK-ungdomar får göra inhopp i allsvenskan om några år, så att det inte sker i superettan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar