fredag 1 maj 2015

Ett fall framåt

Ytterligare en poäng och en fördubbling av den tidigare poängskörden. Även antal mål fördubblades eftersom ÖSK före matchen mot Hammarby bara hade mäktat med två stycken på fem matcher. Ett av dem kom på straff och så var fallet även med målskörden mot Hammarby.

Med syftning till rubriken hade ÖSK faktiskt två fall framåt, varav ett resulterade. Jag talar alltså om straffsituationerna med Kalle Holmberg (70 min.) och Eidur Sigurbjörnsson (78). Den grövsta situationen var den första där Kalle nästan blev mosad av målvakt och försvarare, utan åtgärd från domaren. Eidur blev inte riktigt lika hårt ansatt i sin situation.

För ovanlighetens skull tog ÖSK ledningen i en match, genom Patrik Hagine efter en kvart. Dock strax före pausvilan släppte ÖSK-försvaret markeringen på en fin hörna från Kennedy, där Solheim nickade distinkt in 1-1.

Tio och ett halvt tusen åskådare fick se en match som svängde och flera tusen i publiken kunde jubla när bortalaget tog ledningen i den 61:a minuten genom Saevarsson. Säkert fyra tusen bajensupportrar hade nämligen letat sig till Behrn arena.

Så kom då kvitteringen på straff efter nerdragningen av Eidur. Ahmed Yasin har blivit svartvitts specielle straffläggare och gjorde inget misstag. Han leder numera lagets individuella skytteliga med två pyttsar och kan säkert skapa fler tillfällen.

Ett ypperligt tillfälle att göra 2-0 hade Daniel Gustavsson på topp, när han i den 35:e minuten kom ensam med Hammarbymålvakten.