måndag 27 april 2015

Kräftgången fortsätter

Firandet på slottet var betydligt roligare än att bli utvisad för Daniel Björnquist


ÖSK hade som väntat inte mycket att sätta emot i bortamatchen mot AIK. I princip var matchen avgjord efter den första halvleken då stockholmarna ledde med 2 - 0. Det blev inte bättre för ÖSK:arna i början av den andra då Daniel Björnquist nödgades stoppa AIK-stjärnan Nabil Bahoui lite för bryskt och fick sin andra varning. Daniel missar därmed valborgsmötet mot Hammarby på torsdag.

Det är tydligt att Magnus Wikströms lugn och rutin saknas i årets backlinje. Visserligen "föll han på åldersstrecket", men rutinaspekten går aldrig att bortse från. Erik Moberg är väl tänkt att axla Wikströms mantel och vi får ge honom lite tid att ta på sig "papparollen", nybliven far som han förresten också är. Nu var han åter tillbaka efter skadan mot Norrköping i premiären.

Tränare Axén hade inför dagens match plockat bort nya jamaicanen Michel Seaton, i ett anfall som inte heller innehöll varken Holmberg eller Pode från start. Daniel Gustavsson fick ikläda sig den ovanliga rollen som forward och höll på att chocka hemmapubliken redan efter några minuter då han prickade stolpen.

Men med endast tio man större delen av andra halvlek hade ÖSK inte mycket att sätta emot. Därför kom 3 - 0 mycket följriktigt i den 70 minuten.

Det är otroligt att se denna skillnad från att i höstas vara allsvenskans bästa lag till nu i vår samma series sämsta. Och detta bara beroende på en enda spelare: Alhassan "Crespo" Kamara. Alla frågar sig: Var är han? Vad har han för skada? När kommer han tillbaka?
Det råder mycket dunkelt kring honom, nu när han är mer efterlängtad än någonsin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar