onsdag 8 april 2015

Extra tändvätska till cupfinalen

Bättre tändvätska till cupfinalen den 17 maj mot IFK Göteborg kunde ÖSK inte fått ikväll. Det var väl det enda positiva som laget kunde ta med sig från hemmapremiären, då Blåvitt vann med två mål. Och får man välja så är självklart en seger i maj mer värdefull. Men då måste ÖSK hitta målet.

Och visst hade man verkligen unnat Ahmed Yasin ett mål, i stället för två stolpträffar. Liksom mot Norrköping var det på högerkanten det mesta av offensivt värde hände. I mitten kom Marcus Pode helt bort sig och blev också utbytt mot debutanten Michel Seaton, som spelade fram Kalle Holmberg i den 71:a minuten där Kalle helt ren med IFK-målvakten Alvbåge sköt mitt på denne.

Sådana målchanser måste förvaltas mot ett lag som IFK Göteborg om det ska bli några poäng. Spelövertaget för ÖSK:s del i den första blev än större i den andra, då det stundtals var spel mot ett mål. Men IFK-försvaret samlade ihop sig väl. Det är i sådana här tröstlösa lägen som man saknar en spelare som Crespo, som kan rycka sönder ett helt försvar. Men Seaton då, är han en ny Crespo? Nja, åtminstone inte än. Visserligen visade han lite djupledstendenser, men har inte alls samma snabbhet och styrka. Dock är det alldeles för tidigt att uttala sig om honom och det är ingen tacksam situation att komma in i, då laget ligger under med 0-1.

Första halvleken var hur som helst bättre än motsvarande i Norrköping i söndags. Och andra ikväll var bättre än den andra mot Norrköping, trots att Svartvitt gick mållöst av planen. Man kan inte säga att Göteborg var det bättre laget och skulle ha vunnit, men det är målen som räknas, vilket en gammal sliten klyscha lyder. Och bägge målen såg lite väl enkla ut.

Ayanda Nkili, som ersatte Erik Moberg, gjorde det bra och kan inte lastas för förlusten. Vid 0 - 2 fick han inte grepp om skyttekungen Lasse Vibe, som punkterade matchen med två ordinarie spelminuter kvar.

Det är bara att vänta tills det lossnar med målskyttet för Ahmed Yasin. Närmare mål än ikväll kan man inte komma.